Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı öldürdüğü için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Ahmet Suphi Altındöken'in Adana'daki cezaevinde silahlı saldırıda hayatını kaybetmesi, babası Necmettin Altındöken'in de yaralanmasıyla ilgili biri tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklardan Ferhat Yüksel, infaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan ve Gamze Bağlar ile avukatları katıldı.

        Altındöken'i öldürdüğünü itiraf eden tutuklu Gültekin Alan ise cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için sevk edildiği İstanbul Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulunda gözlem altında bulunduğu için duruşmaya gelmedi. Alan'ın 3 hafta gözlem altında tutulacağı belirtildi.

        Diğer tutuksuz sanıklar Ahmet Tekin Baykal, Hüsamettin Bağlar ve Serkan Akkoca ise duruşmaya katılmadı.

        Dosya içeriğiyle ilgili yayın yasağı bulunan davada mahkeme heyeti, Alan'ın tutukluluğunun devamına karar verdi. Duruşma, Alan'ın cezai ehliyetinin olup olmadığı yönünde hazırlanacak raporunun beklenilmesi için ertelendi.

        Adana F Tipi Kapalı Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü bulunan, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken (26) ile babası Necmettin Altındöken (51), 12 Nisan 2016'da Gültekin Alan'ın silahlı saldırısına uğramıştı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis hükümlüsü Suphi Altındöken hayatını kaybederken, babası ağır yaralanmıştı.

        Soruşturma kapsamında Alan ile olaya karıştıkları iddia edilen Hüsamettin ve eşi Gamze Bağlar ile Hacı Ahmet Özdoğan, Ahmet Tekin Baykal ve Ferhat Yüksel tutuklanmış, Serkan Akkoca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Bir önceki duruşmada ise Gültekin Alan dışındaki 5 sanığın tahliyesine karar verilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler