Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Arım, Balım, Peteğim Projesi" kapsamında kurulum çalışmaları sürdürülen laboratuvar ve tesisin balda merdiven altı üretim ve sahtecilikle mücadeleyi kolaylaştıracağını söyledi.

        Balkanlıoğlu, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünü ziyaret etti, yaklaşık 10 milyon avro bütçeli proje kapsamında kurulmakta olan tesisi yerinde inceledi.

        Vali Balkanlıoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Arım Balım Peteğim Projesi'nde son aşamaya gelindiğini belirtti.

        Proje kapsamında kurulan laboratuvar ve paketleme tesisinin ekipman montajının devam ettiğini anlatan Balkanlıoğlu, "Yönetim yapısıyla ilgili danışmanlar AB tarafından önerildi ve çalışmaya başladılar. Önümüzdeki dönemde inşallah Türkiye ve bölgemiz için önemli olan arıcılığımızı belli bir noktaya taşıyacak bu tesis devreye girecek." dedi.

        Balkanlıoğlu, tesisin balda merdiven altı üretim ve sahtecilikle mücadeleyi kolaylaştıracağına işaret ederek, "Tesis, 'hakiki baldır' diye damgayı vurduğunda bu, Türkiye’de ve dünyada geçerli bir tespit anlamına gelecek." ifadesini kullandı.

        Tesisin üreticilerin balına katma değer sağlayacağını da dile getiren Balkanlıoğlu, tesisin yaz sonu itibarıyla resmi açılışının yapılmasının planladığını kaydetti.

        Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Feyzullah Konak da Arım Balım Peteğim Projesi kapsamında hayata geçirilecek laboratuvar ve tesisin balda tağşiş ve taklidin ortadan kaldırılmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

        Teknik destek ekip lideri Hülya Tetik de dört uzman ekibin projenin hayata geçirilmesi için gece gündüz çalıştığını söyledi. Tetik, "Yapmak istediğimiz, kurulmakta olan tesisin 18 ay sonra sürdürülebilir bir yapıya kavuşması için gerekli altyapının hazırlanması. Gerek insan kaynakları gerek yönetimsel gerekse sistemin düzgün işlemesi için uzmanlarımız çalışıyor. Planlamaya göre mayıs ayının sonunda tüm ekipmanlar hazır olacak." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler