Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Gençlik merkezlerimizde bağlama ve keman çalmayı öğrenen bir çok kardeşimiz olacak. Gençlik merkezlerimizde tiyatro çalışmaları içinde Hakkarili genç kardeşlerimiz olacak ve onlar dağa gitmeyecekler." dedi.

        Bakan Kılıç, Hakkari programı kapsamında, kent merkezinde Gençlik ve Spor Bakanlığınca yaptırılan spor kompleksinde incelemelerde bulundu.

        Komplekste, yarı olimpik yüzme havuzu, bin 500 kişilik spor salonu ve 5 antrenman salonu olduğunu anlatan Kılıç, Hakkarili gençlerin ve vatandaşların kullanacağı spor kompleksinin mayıs ayı sonunda hizmete gireceğini bildirdi.

        Kompleksin çevre düzenlemesi ile müthiş bir yapıya kavuşacağını belirten Kılıç, şunları söyledi:

        "Yüksekova'daki spor salonunu terör örgütü yakmıştı. Buranın inşası ile alakalı Hakkari'de biz Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla işe başladığımızda çok farklı konular dile getirilmişti. Çok farklı spekülasyon yapılmıştı. İşte eserler ortada. Burayı Hakkarili sporcular, gençler, tüm vatandaşlarımız kullanacak. Okullarla beraber yapacağımız çalışmalarla tüm gençlerimizin yüzmeyi öğrenmesi, farklı spor branşlarında kendilerini geliştirmeleriyle ilgili olarak burada inanıyorum ki müthiş bir ivme olacak. Zaten Hakkari'nin gençlerinin hem ulusal hem de uluslararası müsabakalarda ülkemizi, Hakkari'yi temsil etmek için büyük potansiyelleri var. Biz bunu burada görüyoruz. Kayak sporundan tutun da bireysel anlamdaki sporlarla ilgili olarak ciddi manada potansiyel var."

        - "Burada farklı şeyler peşinde koşanlar oldu"

        "Burada farklı şeyler peşinde koşanlar oldu. Burada ülkemizde sırtını terör örgütüne dayayanların ülkemizle ilgili yaptığı bazı açıklamalar oldu. Şimdi bu açıklamaları yapanların nerede olduğunu da halkımızın takdirine sunuyorum." diyen Bakan Kılıç, açıklamalarına şöyle devam etti:

        "Ama biz Hakkari'de işte bu eserleri inşa ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın talimatlarıyla bu eserler inşa edildi ve bunlar tüm Hakkari'nin kullanımına sunuldu. Burada herhangi bir ayrım yok. Dolayısıyla burada terör estirmeye çalışanların, işte bu eserler ortaya çıktıkça, elinin ne kadar boş olduğunun, ne kadar boş laflarla konuştuklarının nasıl büyük bir ihanet içinde olduklarının ispatı bunlar. Hakkari'mize hayırlı uğurlu olsun. Bereketli olsun. Gençlerimiz, sporcularımız inşallah en iyi şekilde burayı değerlendirip bütün potansiyeli sonuna kadar hayata geçireceklerdir. Tabi aynı zamanda burada görev yapan ve ülkemizin, devletimizin, milletimizin birliği için görev yapan emniyet güçlerimiz de polis olsun asker olsun korucular olsun onlar da bu tesislerden faydalanacaklar. Tüm Hakkari faydalanacak."

        - "İhanet deliklerinde bulup orada boğuyoruz"

        Kılıç, önümüzdeki yaz döneminde birçok gencin Hakkari'de yüzme öğreneceğini vurgulayarak, "Gençlik merkezlerimizde bağlama ve keman çalmayı öğrenen birçok kardeşimiz olacak. Gençlik merkezlerimizde tiyatro çalışmaları içinde Hakkarili genç kardeşlerimiz olacak ve onlar dağa gitmeyecekler. Ama kışın dağda kayak kayacaklar ve dağlarda kaydıkları o kayaklarla geri kazandıracağımız o telesiyej ile inşallah hem Hakkari'yi hem de ülkemizi ulusal ve uluslararası arenada temsil edecekler. Biz bunun peşindeyiz. İhanet peşinde olanları da ihanet deliklerinde bulup onları orada boğuyoruz, boğacağız. Bu milletin arasına ayrılık sokmaya çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz." diye konuştu.

        - "16 Nisan'a gerekli cevabını vereceğiz"

        Buradaki incelemelerinin ardından partisinin il başkanlığını ziyaret eden Bakan Kılıç, terör örgütü PKK'nın şehirlerde çukurlar kazdığını anımsatarak, "Niye çukurları kazıyorsunuz' deyince 'biz mücadele veriyoruz' dediler. Yalana bak, böyle şey olur mu ya. Burada çukur kazıp da milletin günlük hayatını idame etmesini engelleyenlere 16 Nisan'da gerekli cevabı vereceğiz. Ambulanslara ateş ettiler, delik deşik ettiler. Allah rızası için bunlardan dost olur mu. Bunların samimiyetlerinden şüphe duymayacağız da neyden şüphe duyacağız." diye konuştu.

        15 Temmuz'da FETÖ'nün başını çeken hainlere milletin gerekli cevabı verdiğini vurgulayan Kılıç, darbe girişimini, 780 bin metre karedeki aziz vatan toprağında yaşayan herkesin püskürttüğünü aktardı.

        "Çanakkale'deki mezar taşlarına bakıldığında tarihimizin nereden geldiğini daha iyi anlıyoruz." diyen Kılıç, "Orada, Diyarbakırlı, Şırnaklı, Hakkarili, Samsunlu, Antalyalı, İzmirli, İstanbullu, Ankaralı ve her yerden şehit var. Orada Şam'dan, Filistin'den, Halep'ten, Bağdat'tan, Musul'dan ve Kerkük'ten gelip şehit olan da var. Yani burası milletin tarihinden gelen değerleriyle bir birleşme noktası olmuş. Yedi düvele karşı hep beraber birlikte mücadele ettik." ifadesini kullandı.

        - "Kendi tükürüklerinde boğulacaklar"

        Terör örgütü PKK ve onlara sırtını dayayanların millete hizmet getirmek gibi bir derdi olmadığına işaret eden Bakan Kılıç, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

        "Peki kim samimi, kim doğruyu söylüyor, kim bu millet için uğraşıyor. Onun için 16 Nisan'da Allah'ın izniyle hep beraber 'evet' diyeceğiz. Yıldızlı bayrağımızla her yere gittik. Burada miting yaptığımızda ay yıldızlı bayrağımızla yaptık. Bu bayrak altında beraber yaşıyoruz. Bu bayrak bizim namusuz, şerefimizdir. Aramızda sporcularımız var. Bayrağımızı göndere çekmek için ter döküyorlar. İstiklal Marşı'nı beraber okumuyor muyuz? Peki ayrınız gayrınız nedir? Dert başka. Çünkü onlar taşeron. Onlar başkalarının hizmetkarıdır. Aynı 15 Temmuz gecesi beynini başka yere kiraya vermiş, satmış o teröristler gibi. Bu PKK'nın teröristleri, hainler, alçaklar dağlarda geziyorlar ve zannediyorlar ki oralar onlar için güvenli. Öyle değil, bak inlerinden çıkarıyoruz. Daha da beter olacaklar. Kendi tükürüklerinde boğulacaklar. Avrupa'da da birileri PKK'nın paçavralarını kullanarak gösteri yapıyor. Yapsana gereğini o zaman kardeşim."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler