Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Eski Sakarya Emniyet Müdürleri Mustafa Aktaş ve Ali Bilkay'ın da aralarında bulunduğu 10 emniyet mensubu hakkında "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği", "kişiler arasındaki aleni konuşmaları kaydetmek" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla açılan davanın ikinci duruşması yapıldı.

        Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Erkan Öztürk, Ahmet Yaz, Mehmet Dikbaş, Zakir Tütüncü ile tutuksuz yargılanan Mustafa Işık ve Gökhan Ağpınar ile taraf avukatları katıldı.

        Duruşmada söz alan sanık Tütüncü, ByLock kullanmadığını öne sürerek, "Bu listeye göre 2015 Mart ayına kadar ByLock kullanıcısı olarak görünüyorum. Oysa ben 2016 Mart ayında tutuklandım ve bugüne kadar bana bu programla ilgili hiçbir soru yöneltilmedi. Ancak 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra benim bu programın kullanıcısı olduğum iddia edilmeye başlanmıştır. Kaldı ki ben programın kullanıcısı olmadığımı açıkça beyan ediyorum ve bu iddiayı reddediyorum. Tahliyemi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

        Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyelerini istedi.

        Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar vererek, dosyadaki evrakların tamamlanması için duruşmayı erteledi.

        - İddianameden

        Sakarya'da, aralarında eski il emniyet müdürleri Mustafa Aktaş ve Ali Bilkay ile eski İstihbarat Şube Müdürü Murat Akça'nın da yer aldığı, meslekten ihraç edilen 10 emniyet çalışanının yargılandığı "usulsüz dinleme" iddialarına ilişkin davayla aynı sanıklar hakkında FETÖ/PDY'ye yönelik açılan dava birleştirilmişti.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 257 sayfalık iddianamede, 10 sanık hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, iftira, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kaydetmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, silahlı terör örgütüne üye olma, devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme ve suç uydurma" suçlamaları yer alıyor.

        İddianamede, meslekten ihraç edilen Aktaş, Bilkay ve Akça ile komiser Zakir Tütüncü, polis memurları Erkan Öztürk, Ahmet Yaz, Abdülhamit Ata, Mehmet Dikbaş, Gökhan Ağpınar ve Mustafa Işık hakkında birer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 16 yıl 2 aydan 34 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler