Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili, "İlk zamanlar ne diyorlardı 'Bu bir rejim meselesi, rejimi değiştiriyor' diyorlardı. Son zamanlarda duyuyor musunuz bunu. Hayır. Çünkü rejim değişmiyor, hükümet sistemi değişiyor" dedi.

        Tüfenkci, Yeşilyurt ilçesinde düzenlenen ortak mahalle toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önemli bir yol ayrımına girdiğini belirtti.

        Halk oylamasının 16 Nisan'da yapılacağını anımsatan Bakan Tüfenkci, bunun partilerin bir seçimi olmadığını, anayasa değişikliğinin kabulü konusunda yapıldığını vurguladı.

        Yeni anayasa değişikliğiyle yasama, yürütme ve yargının birbirinden bağımsız olacağına dikkati çeken Bakan Tüfenkci, şunları söyledi:

        "Biz istiyoruz ki yargı bağımsız olsun. Aynı zamanda tarafsız olsun. Eğer bu ülkede yargı bir taraf tutacaksa o da milletten yana olması gerekir. Biz hep milletin yanında olduk. Hep milletle birlikte yol yürüdük. Onun dışında da asla ve asla kurucu liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan hiçbir gücü kabul etmedi. İki gücü kabul ediyoruz biz, biri Hak, biri halk. Onun dışındaki güçleri ne kabul ederiz ne de dikkate alırız."

        - "Türkiye'nin büyümesini istemiyorlar"

        Türkiye'yi her alanda iktidara geldiklerinden itibaren 3 kat büyüttüklerini anlatan Tüfenkci, Anadolu'daki 80 milyon insana hizmet götürdüklerini ifade etti.

        Ülkede koalisyonları, devalüasyonların, enflasyonların, manipülasyonların olmamasını isteyen Bakan Tüfenkci, "Niçin bütün terör örgütleri birleştiler biliyor musunuz? PKK'sı, DEAŞ'ı, DHKP-C'si, FETÖ'sü niçin birleşti? Onların ağababaları Almanya'sı, Hollanda'sı, İsveç'i, Bulgaristan'ı niçin Türkiye aleyhine çalışmaya başladılar, hayır cephesinde birleştiler? Çünkü onlar da Türkiye'nin büyümesini istemiyorlar. Türkiye'nin bu bölgede söz sahibi olmasını istemiyorlar. Çünkü onlar 'one minute' diyen Recep Tayyip Erdoğan'ı istemiyorlar" diye konuştu.

        Hayır diyen muhalefetin "Neden hayır" dediğini milletin anlamadığını kaydeden Bakan Tüfenkci, konuşmasını şöyle tamamladı:

        "Adam Aydın'a gitti muhtarları gördü diyor ki 'Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi gelirse muhtarım senin muhtarlığın elinden alınacak' diyor. Minibüsçülere gidip 'Senin hattın elinden alınacak' diyor. Şimdi bekliyoruz simitçilere ve fırıncılara ne zaman gidecek. Onlara da gittiğinde diyecek ki bir sözüyle fırınını kapatacaklar. Bu kadar da anayasanın ne getirdiğini anlamamış hayırcılar var. İlk zamanlar ne diyorlardı 'Bu bir rejim meselesi, rejimi değiştiriyor' diyorlardı. Son zamanlarda duyuyor musunuz bunu. Hayır. Çünkü rejim değişmiyor, hükümet sistemi değişiyor."

        Toplantıya, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı da katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler