Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Avusturya'nın başkenti Viyana'da Türk Büyükelçiliği'nin çatısına çıkan şüphelilerin üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan sözler içeren pankartı sarkıtarak korsan bir eylem gerçekleştirdiği belirtildi.

        Diplomatik kaynaklar, yerel saatle 14:06'da Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliği'nin çatısına, yan binanın çatısından atlayarak geçen ve iki kişi oldukları tahmin edilen şüphelilerin, üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan sözler içeren bir pankartı çatıdan sarkıttığını bildirdi.

        Olayın anında fark edilmesi üzerine şüphelilerin kaçtığını ifade eden kaynaklar, "Söz konusu kişilerin bu olayı önceden planladıkları anlaşılmaktadır. Zira, bahse konu yasa dışı eylem sırasında binanın karşı kaldırımında bulunan bir gazetecinin asılan pankartı görüntülemek için hazır bulunduğu ve fotoğraflarını çektiği tespit edilmiştir." dedi.

        Saldırganların astığı pankartın derhal kaldırıldığını aktaran kaynaklar, olayı aşırı sağcı bir grubun üstlendiği bilgisini paylaştı.

        Kaynaklar, bu korsan eylemi gerçekleştirenlerin yakalanarak adalete teslim edilmeleri hususunda Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliğinin Avusturya makamlarıyla temas halinde olduğunu kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler