Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, PKK'lı teröristlerin verdiği tahribatın giderilmesi ve terör mağduru vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar devam ediyor.

        İlçede huzur ve güvenliğin tesisi amacıyla geçen yıl 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlayan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu"nun ardından, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yoğun çaba harcanıyor.

        Yüksekova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca evi ağır hasarlı yaklaşık 3 bin aileye 18 milyon 739 bin 300 lira kira desteği, 8 bin 680 aileye 1 milyon 716 bin 950 lira nakdi yardım yapıldı.

        İlçede 14 bin aileye 14 bin ton kömür, 16 bin 400 aileye de 3 milyon 116 bin lira tutarında gıda yardımında bulunuldu.

        Yüksekova Sosyal Hizmet Müdürlüğü ekipleri de psikososyal destek kapsamında aileleri tek tek ziyaret ederek ihtiyaçlarını belirleyip diğer kurumlarla koordineli bir şekilde çözmeye çalışıyor.

        - "Huzur gelecek, kardeşlik gelecek"

        Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin, huzur operasyonunun ardından değişim, dönüşüm içerisinde olduğunu söyledi.

        Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın vatandaşların en ufak mağduriyetinin dahi giderilmesi için talimat verdiğini aktaran Kaşıkçı, "Bütün çalışmalarımız bu yönde. Basit usuldeki bin 306 esnaflarımızın hesabına, 3 milyon 190 bin liralık ödeme talimatını verdik. Ödemeler hesaplara geçmeye başladı. Uzlaşılan tüm esnafımızın zararları ödeniyor" dedi.

        Vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik yardımların devam ettiğini kaydeden Kaşıkçı, şu ifadeleri kullandı:

        "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla yaklaşık 3 bin aileye sosyal yardım kapsamında aylık kira yardımı şekliyle 800'er lira olmak üzere 2 milyon 400 bin liralık her ay düzenli ödememiz var. Amacımız en ufak zararın dahi karşılanmasıdır. Sosyal hizmet merkezimiz bütün şehit ailelerinden tutun mağdur ailelere kadar her kapıyı çalıyor. Aynı zamanda Sosyal Yardımlaşma Vakfındaki sosyal incelemecilerimiz her kapıyı çalıyor. Bütün bakanlıklarımızın vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik çalışmaları devam ediyor."

        İnsanların rahat ve huzurlu olmasını istediklerini dile getiren Kaşıkçı, "Burası Yüksekova ve bizim insanımızın yaşadığı yer. Burası güzel bir kent. Bu güzellik daha da ilerleyecek. Huzur gelecek, kardeşlik gelecek. Daha güzel bir Yüksekova için hep birlikte çalışıyoruz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler