Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAO PAULO (AA) - Brezilya'da ortaya çıkan bozuk et skandalının ardından, ülkenin et ihracatı dibe vurdu.

        Brezilya Tarım Bakanı Blairo Maggi, dün Senato'da yaptığı konuşmada ülkenin mart ayında günlük ortalama et ihracatının 60 milyon dolar olduğunu ancak bu rakamın skandalın patlak vermesinin ardından salı günü 74 bin dolara düştüğünü ifade etti.

        Maggi, kamuoyuna etin güvenli olduğunun bilgisini verirken, devam eden testlerde herhangi bir sorunla karşılaşılması durumunda söz konusu etlerin geri çekileceğini söyledi.

        Group Gordon adlı insan kaynakları firmasının CEO'su Michael Gordon, ihracat rakamlarındaki ani düşüşün ülkedeki krizin bir göstergesi olduğunu ve hükümetin bu durumu hafife almaması gerektiğini dile getirdi.

        Gordon, "Bu duruma bir avuç kötü aktör sebep olsa da, bu mevzu ülkedeki tüm et üretimi kültürünü karalıyor. İşte bu yüzden duruma sistematik müdahale gerekiyor." dedi.

        Brezilya federal polisinin geçen hafta bozuk et operasyonu başlatması üzerine Avrupa Birliği (AB), Çin ve Şili'nin ardından Hong Kong, Japonya, İsviçre, Meksika, Jamaika ve Güney Afrika, ülkeden donmuş et ithalatını geçici olarak durdurduğunu açıklamıştı.

        Dünyanın en büyük et ihracatçılarından Brezilya'da bozuk etlerin son kullanma tarihlerinde hile yapma, etlere kimyasal madde ve su karıştırma iddiasıyla 21 et üreticisi firma soruşturulurken, 3 firmaya üretim yasağı getirilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler