Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, Büyükanne Projesi'nden yararlanmaya hak kazanan 325 kişinin belgelerini teslim ettiğini, ay sonuna kadar belgelerini teslim etmeyenlerin yerine yedeklerinin belirleneceğini bildirdi.

        Türkmen, İŞKUR ana binasında düzenlenen basın toplantısında, çalışma hayatında Milli İstihdam Seferberliği ile ülke genelinde 2 milyonluk ilave istihdamın sağlanması amacıyla tüm yurtta kurum olarak mesai saati gözetmeksizin çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

        Bursa'da bu kapsamda çeşitli faaliyetler yürüttüklerini anlatan Türkmen, "Emekli, engelli, asgari ücretli, gazi gibi çeşitli statüdeki kişileri evlerinde ziyarete ediyoruz ve kurum hizmetlerinden faydalanma konusunda yardımcı oluyoruz. İlimizde vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde, AVM ve çarşılarda stant kurarak iş arayanlara hizmet sunuyoruz. İşverenlerimizi de ziyaret ederek İşbaşı Eğitimi Programı ve diğer istihdam teşvikleri hakkında bilgilendirme yapmak suretiyle artı istihdam oluşturmanın yollarını arıyoruz." diye konuştu.

        Türkmen, milli istihdamın en önemli argümanı olan İşbaşı Eğitim Programı'yla, nitelikli iş gücü temininde zorlanan işverenlerin, programa başlattıkları işsizleri iş yerlerinde belli bir süre eğitip gözlemleyerek işe alma konusunda isabetli karar verebildiklerini belirterek, bu program sayesinde Bursa'da 721 firmanın bin 401 işsizi eğiterek mesleki beceri aktarmaya başladığını kaydetti.

        Kadın istihdamının güçlendirilmesi ve girişimci kadın sayısının artırılması amacıyla Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı ve İŞKUR işbirliğiyle "Kadınlar İçin Daha Çok ve İyi İşler: Türkiye'de İnsana Yakışır İş için Kadınların Güçlendirilmesi Projesi"nin yürütüldüğünü ifade eden Türkmen, bu kapsamda 150 kadına girişimcilik eğitimi verildiğini bildirdi.

        Kadınların iş gücü piyasasında kalmalarına olanak tanıyan "Doğum ve Evlat Edinme Sonrası Yarım Çalışma Ödeneği"nin de Şubat 2016'dan itibaren devreye girdiğini hatırlatan Türkmen, Bursa'da şu anda 149 kadının aktif olarak bu ödenekten faydalandığını anlattı.

        - "Bursa'mız Büyükanne Projesi'nde pilot illerden birisi"

        Türkmen, bu çerçevede hazırlanan bir diğer projenin de Büyükanne Projesi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

        "Bursa'mız Büyükanne Projesi'nde pilot illerden birisidir. İlimize bin kişilik kontenjan ayrılmıştır. Hak kazanan annenin, bu ay sonuna kadar projeye katılımını teyit etmek için il müdürlüğümüze başvurması ve internet sitesindeki bildirilen belgeleri bu süre içerisinde il müdürlüğümüze teslim etmesi gereklidir. Bugün itibarıyla 325 annemiz belgelerini tarafımıza teslim etti. O tarihe kadar belgelerini teslim etmeyen ya da belgelerinde sıkıntı yaşananlar yerine yedekler belirlenecek."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler