Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi üniversite öğrencileri, İsrail'in, ülkede ezanın belli saatlerde hoparlörle okunmasına yasak getiren kanun tasarısını protesto etti.

        Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) önünde bir araya gelen AGD üyeleri İsrail'e tepki gösterdi.

        Grup adına açıklama yapan AGD Üniversite Komisyon Başkanı Resul Güdek, İsrail'in Müslümanlara yönelik hem fiziksel hem de psikolojik baskı uyguladığını ifade ederek, şunları kaydetti :

        "Herkes biliyor ki İsrail’in en önemli ihraç ürünü terördür. İsrail başta Filistin toprakları olmak üzere İslam coğrafyasının her noktasına ve tüm dünyaya terör ihraç ederek varlığını ikame etmektedir. Kudüs, Mekke ve Medine'den sonra tüm Müslümanlar için en önemli kutsal mekandır. Ezan Müslümanlar için bir coğrafyadaki varlığın ve bağımsızlığın göstergesidir. Ezanı yasaklamak İslam'ın ve Müslümanların bir coğrafyadaki tüm varlığını inkar etmek ve yok saymaktır. Elbette bu küstahlığa başta Kudüs halkı olmak üzere tüm Müslümanlar en sert cevabı verecektir."

        Grup açıklamanın ardından tekbirler getirerek dağıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler