Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, "İnşallah 17 Temmuz'da yeni bir bahar olacak, ülkemizde bütün bu karabulutlar darmadağın olacak." dedi.

        Yılmaz, partisinin Bursa İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, ''Evet' kampanyasını yürütenlerin zehir zemberek açıklamalar yaptıklarını, hiç alışık olunmadık üslup ve keskinlikle ''Hayır' kampanyasını yürütenlere karşı büyük bir hasmane duygularla sürekli laf attıklarını belirtti.

        Siyasetin bu kadar kirlenmesini, keskinleşmesini, düşmanlık yaratacak bir dil kullanılmasını asla doğru bulmadıklarını ve kınadıklarını dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

        "Deniliyor ki '15 Temmuz'un hesabı 16 Nisan'da sorulacaktır.' dolayısıyla bunu sanki 15 Temmuz'un rövanşıymış gibi takdim ediyorlar. Ben bunu böyle sunanlara şunu söylemek istiyorum; siz 15 Temmuz'un hesabını vermediniz ki 16 Nisan ile yüzleşeseniz. Siz daha karanlıkta kalan çok noktayı şuan meşgul ediyorsunuz."

        - "Yakıştırma, yaftalama hayra alamet değil"

        Yılmaz, referandum sürecinde yine sakat bir dil kullanıldığını, partileriyle "Hayır" verecek diğer partileri FETÖ ve terör örgütüyle eşleştirilmek istendiğini ileri sürerek, "FETÖ ile PKK ile özdeşleşen sizsiniz. Bu özdeşleşme bu hükümet zamanında olmuştur. FETÖ'yü besleyen, onu büyüten, bürokrasiye, siyasete sokan, nemalandıran da bizati bu hükümetin kendisidir. Bu tür bir yakıştırma, yaftalama hayra alamet değildir. Devleti yönetenlerin sorumlu davranması gerekir. Devlet hiç kimsenin egosuna, şahsi hırslarına ve ihtiraslarına heba edilemeyecek kadar büyüktür." ifadesini kullandı.

        - "Hollanda'nın yapmış olduğu diplomatik teamüllere aykırıdır"

        Hollanda'da yaşanan olayda, hükümetin duvara tosladığını öne süren Yılmaz, şu görüşlere yer verdi:

        "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir bakanı bir ülkeden sınır dışı edilmiştir. Dışişleri Bakanına uçuş izni ve o ülkeye giriş izni verilmemiştir. Başkonsolos, korumalar gözaltına alınmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bütün itibarı sıfırlanmıştır orada. Biz elbet buradaki alçak muameleyi kınıyoruz. Hollanda'nın yapmış olduğu tamamen Viyana Diplomatik Sözleşmesine, uluslararası diplomatik teamüllere ve iyi niyete, dostluğa aykırıdır. Ama şunu da bilmemiz gerekir; AKP'nin yaptığı bu ilk yanlış da değildir. Sayın bakanın Türkiye'ye dönerken yapmış olduğu açıklama ibretliktir."

        - "Karabulutlar darmadağın olacak"

        Yılmaz, 16 Nisan'da yapılacak referandumun eğriyle doğrunun referandumu olacağını belirterek, "İyi ile kötünün referandumudur. Türkiye'yi otokrasi ile yönetmek isteyen bir kişi ile Türkiye'yi demokraside tutmak isteyen bir Türkiye arasında bir referandumdur. Biz elbette Türkiye'yi seçeceğiz. Bir kişi için değil Türkiye için çalışacağız. Biz bir kişinin emrine, onun itaatine girmek istemiyoruz. Türk toplumu başından beri her zaman çoğulcu bir toplum ve öyle kalacak. İnşallah 17 Temmuz'da yeni bir bahar olacak, ülkemizde bütün bu karabulutlar darmadağın olacak." ifadesini kullandı.

        - "Türkiye için umut ışığı olacak göreceksiniz"

        Bir gazetecinin "Referandumda AK Parti ile MHP'nin ittifakı var. Hükümet cephesinden bir açıklama geldi. MHP liderinin 'Evet' desteğiyle risk aldığına yönelik bir açıklamaydı. Siz nasıl bakıyorsunuz?" sorusuna Yılmaz, şu yanıtı verdi:

        "Neden 'risk aldı' demek isteniyor. Yani bütün MHP tabanına aykırı bir hareket içine girdi demek istiyor. Olmayacak bir şeye 'Evet' diyor. Sanırım onun için diyorlar. Çünkü herkes 'Hayır' derken Sayın Bahçeli 'Evet'te ısrarcı oluyor. Bir şeyin ekseriyeti 'Hayır' derken sadece bir grubu 'Evet' diyorsa tabii ki bu bir risktir. Onun için risktir ama Türkiye için risk değildir. Türkiye için umut ışığı olacak göreceksiniz. MHP'nin çok büyük bölümü 'Hayır' diyor, 'Hayır'ın bayraktarlığını yapıyor. Çünkü vatansever insanlar, hiç bir araya gelmeyen insanlar bir araya geldiler. HDP'si, MHP'si CHP'si, AKP'si, Saadet'i, Vatan Partisi, bunun bütün tabanı birleşecek göreceksiniz. Çünkü burada artık bir kişinin Türkiye'yi yönetmesine izin verilmeyecek."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler