Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile bağlantılı olduğu belirlenince kapatılap Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Sağlık Bakanlığına devredilen Özel Şifa Hastanesi, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Palyatif ve Yaşlı Bakım Merkezi olarak hizmete başladı.

        Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, kısa süre önce Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmete giren Palyatif ve Yaşlı Bakım Merkezine gelerek 18-24 Mart "Yaşlılar Haftası" dolayısıyla buradaki yaşlı ve bakıma muhtaç hastaları ziyaret ederek yakınlarıyla görüştü.

        Erdoğan, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Özel Şifa Hastanesinin Sağlık Bakanlığına devredilmesinden sonra bir süre Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek hizmet binası olarak poliklinik hizmeti verdiğini hatırlatarak, "Artık Palyatif ve Yaşlı Bakım Merkezi olarak hizmet vermeye devam edecek. Kentte yapımı süren Sağlık Kampüsü tamamlandıktan sonra bu sağlık kuruluşunun durumu tekrar değerlendirmeye alınacak." dedi.

        Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde daha önce hizmet veren Palyatif ve Yaşlı Bakım Servisinin 10 yatakla hizmet verdiğini hatırlatan Erdoğan, yeni merkezin açılmasıyla şu anda aynı anda 22 hastaya hizmet verilebildiğini söyledi.

        Erdoğan, hastaların bakımı konusunda emek veren herkese teşekkür ederek, "Çok mühim iş yapıyorlar. Yaşlılar Haftası dolayısıyla hastalarımızı ziyaret ettik. Ne kadar ciddi sıkıntıları olduğunu gördük. Tıbbi konforun sağlandığı bir mekan oluşturduk. Bölgemizde eksikliği hissedilen palyatif bakım merkezinin hem kapasitesinin arttırılması hem de daha fonksiyonlu mekanlarda hizmet vermesi bizleri çok mutlu ediyor." diye konuştu.

        Geriatri uzmanı Pınar Tosun Taşar da hizmete giren merkezde 22 hastaya 110 personelle hizmet verdiklerini ifade etti.

        Palyatif Yaşlı Bakım Merkezinin hastaneden taburcu olacak hastaların eve gitmeden önce ev hazırlığının yapıldığı ortam olduğunu anlatan Taşar, şunları kaydetti:

        "Buraya uzun süre yoğun bakımda kalan hastaları, bakım hastalarını alıyoruz. Hasta yakınları hastalarını eve götürürken endişe duyuyorlar çünkü bu tür hastalara bakmayı bilmiyorlar. Burada hasta yakınlarını hasta konusunda eğitiyoruz. Karından beslenme, yatak yaraları, pansuman gibi konularda hasta yakınlarına bilgi veriyoruz. Biz koordineli çalışan bir ekibiz. Psikolog, sosyal çalışmacı, fizyoterapist var. Hasta yakınlarında bir müddet sonra tükenmişlik sendromu gelişiyor. Psikologumuz hasta yakınlarını rahatlatıyor. Sosyal çalışmacı da SGK konusunda yardımcı oluyor. Genel anlamda rehberlik hizmeti veriyoruz."

        Palyatif ve Yaşlı Bakım Merkezinde kalan İftadiye Özyurt'un kızı Muazzez Parlak, annesinin yemek borusu kanseri olduğunu dile getirerek, "Hastanede bizimle çok güzel ilgileniyorlar. 24 saat bakım yapıyorlar. Hastane yemekleri yenmez denir ama bizim her ihtiyacımızla ilgileniyorlar. Yaşlılar Haftası dolayısıyla ziyaret ettiler. Hastayı, yaşlıyı ziyaret etmek sevaptır." ifadelerini kullandı.

        Özel Şifa Hastanesi, bir süre önce FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu belirlenince Bakanlar Kurulunca yayımlanan KHK ile kapatılıp hazineye devredilmişti.

        Söz konusu hastane daha sonra Sağlık Bakanlığına devredilince, bakanlıkça Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Palyatif ve Yaşlı Bakım Merkezi olarak hizmete sokulması kararlaştırılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler