Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOLU (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, "Tüm alanlarda hızla karar verebilmemiz için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ihtiyacımız var." dedi.

        Dişli, partisinin Bolu'nun Mudurnu İlçe Başkanlığı tarafından Taşkesti beldesinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, dünyada bir İslam düşmanlığı oluşturulmaya çalışıldığına dikkati çekti.

        "Özellikle bu DAEŞ diye ne idüğü belirsiz örgüt geldikten sonra bütün Batılıların gözünde adeta İslam eşittir terör." diyen Dişli, böyle bir algı yürütüldüğünü dile getirdi.

        Dişli, 2017 yılının seçim yılı olması nedeniyle özellikle bu ana akım partilerin, ırkçı partilerden, bu yabancı düşmanlığını körükleyen partilerden de cesaret alarak, aynı dili kullanmaya başladıklarını belirterek, ırkçılık, yabancı düşmanlığı, İslam düşmanlığı ve bu bölgede ileri olan ve bu bölgenin lideri olan Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı yapmaya başladıklarını söyledi.

        Geçtiğimiz günlerde Hollanda'da seçim yapıldığını anımsatan Dişli, "Seçime giren 28 partiden 13'ü meclise girdi. Sandalye oranına göre en az 4 partiden koalisyon yapmaları lazım. Bakalım kaç ayda yapacaklar. Koalisyon dönemlerini Türkiye de yaşadı. Maalesef ekonomik büyüme, işlerin hızlı yürütülmesi çok güç oluyor. 30 yıl tek başına iktidarla yönetilmiş bu ülke, 36 yıl da koalisyonlarla... Tek başına iktidar döneminde ortalama büyüme yüzde 6-6,5 olmuş. Koalisyon dönemlerinde yüzde 3,5 ile 3,9 arasında olmuş. Bu sistem aslında ne AK Parti'nin bir problemi ne CHP'nin problemi." şeklinde konuştu.

        - "Dünyada insansız hava aracı yapabilen 6 ülkeden biriyiz"

        Şaban Dişli, mayıs ayında seçim yapılacak olan Almanya'nın Türkiye'ye silah ambargosu uygulama kararı aldığını dile getirerek, şöyle devam etti:

        "Sayın Cumhurbaşkanımız, dünya liderimizin sempatisi Almanlarda o kadar tavan yaptı ki, silah satmamaya, silah ambargosu koymaya çalışacaklar ama hiç önemli değil. Düşünün Kıbrıs çıkartmasından sonra bir mermiyi bile ithal ediyorduk. Bir ambargo koydular o dönem de savunma sanayinde bir girişimde bulunduk. Bugün yıllık 5 milyar dolar savunma sanayinde ihracatımız var. Kendi milli gemimizi yapmaya başladık. Dünyada insansız hava aracı yapabilen 6 ülkeden biriyiz. Yeni başladık. Yavaş yavaş onu da geliştireceğiz."

        Dişli, Türkiye'nin teknoloji geliştirerek bunları sanayinin ve insanların kullanımına sunması gerektiğine vurgu yaptı.

        "Tüm alanlarda hızla karar verebilmemiz için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ihtiyacımız var. Gerisi hikaye." ifadesini kullanan Dişli, "18 yaş olmuş, 600 olmuş, başbakanlık kalkıyormuş bunlar sistemin parlamenter sistemden kopartılması için gereken maddeler. Burada önemli olan en az yüzde 50 artı 1 oyla seçilecek cumhurbaşkanının parlamento dışından seçeceği bakanlar ve oluşturacağı bürokrasi ile Türkiye'nin o 2023 hedeflerine ulaşması için daha hızlı, daha çabuk kararlar alıp uygulayabilmesi." dedi.

        Sadece Türkiye değil bu coğrafyanın geleceği için, tüm mazlumların geleceği için, en azından İslam aleminin geleceği için Recep Tayyip Erdoğan'ın bu önümüzdeki süreçte yeniden başlatılacak kalkınma hamlesiyle güçlü Türkiye'yi oluşturması gerektiğini kaydeden Dişli, "Güçlü Türkiye olması için güçlü ekonomi de olması lazım, güçlü ordu lazım. Bunların hepsini biz Allah'ın izniyle sağlayabiliriz. Dolayısıyla 16 Nisan önemli. Şuna karar vereceksiniz eski sistemle mi biz daha iyi yönetilirdik, yeni sistemle mi daha demokratik, daha müreffeh, daha zengin bir Türkiye'yi oluşturabiliriz, buna karar vereceksiniz." diye konuştu.

        Türkiye'nin savunma sanayisini geliştirdiği zaman bu coğrafyada bulunan tüm ülkelerin Türkiye ile alışveriş yapacağına işaret eden Dişli, "İnşallah Suriye meselesi bir çözüm aşamasına gelir. Bir kalıcı barış sağlarsak. Terörün belini kırdık, kırıyoruz. Terörü de temizledikten sonra sadece ekonomiye konsantre olacağız. Bu çerçevede sizlerden destek istiyoruz." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler