Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Hindistan'da aşırılıkçı dini lider Yogi Adityanath'ın, Uttar Pradeş eyaletinin başbakanı olarak yemin etmesinin ardından çeşitli mezbahaların ve kasapların kapatıldığı bildirdi.

        BBC'nin haberine göre, ülkede kutsal sayılan inekleri korumaya yönelik yasaların güçlü savunucusu olan Adityanath'ın sığır eti tüketimine karşı çıkması, eyaletteki kasapları zor durumda bıraktı.

        Yerel basında çıkan haberlerde, Adityanath'ın göreve gelir gelmez ilk iş olarak polislere, eyaletteki "yasa dışı" mezbahaların kapatılması yönünde sert önlemler almaları talimatı verdiği belirtildi.

        Uttar Pradeş'te kasapların ve kesimhanelerin çoğu, nüfusun yaklaşık yüzde 18'ini oluşturan Müslümanlar tarafından işletiliyor.

        Ghaziabad şehrinin Islam Nagar bölgesinde yaklaşık 100 kasabın tamamının kapandığı, işverenlerin ve işçilerin evlerinde oturduğu bildirildi.

        Bölge halkı, güvenlik güçlerinin salı sabahı dükkanlara baskın yaptığını belirtti.

        Bölgede 4 kasap dükkanı bulunan Mohammed Yasin, "Bu adaletsizliktir. Polisler salı sabahı gelip bütün etlerimizi aldı. Buna ne gerek vardı?" dedi.

        Kendilerine ön ihtarda bulunulmadığını söyleyen Yasin, "Maddi kaybımız var. Nasıl geçineceğiz?" diye konuştu.

        Yerel halk, inekleri öldürmediklerini ancak keçi ve manda gibi kesilmesi yasal hayvanları kestiklerini ileri sürdü.

        Ülkenin kuzeyindeki Uttar Pradeş dahil Hindistan'ın çoğu eyaletinde, ineklerin kesilmesi ve sığır eti tüketilmesi yasak.

        Ülkenin kuzeybatısındaki Rajastan eyaletinde, geçen yıl, bir grup Keşmirli üniversite öğrencisi, kaldıkları yurtta sığır eti pişirdikleri gerekçesiyle Hindular tarafından darp edilmişti. Gözaltına alınan öğrenciler, yapılan incelemelerde pişirilen etin koyun eti olduğunun ortaya çıkması üzerine serbest bırakılmıştı.

        Uttar Pradeş eyaletinde 2015'de Müslüman bir kişi evinde sığır eti pişirdiği iddiasıyla Hindu bir grup tarafından linç edilmişti.

        Başbakan seçilmeden önce Gorakhpur'da bir Hindu tapınağının baş rahibi olan 44 yaşındaki Adityanath, İslam karşıtı görüşleriyle tanınıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler