Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya Valiliği ile Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) arasında özel güvenlik ve iş birliği protokolü imzalandı.

        Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'ndeki Carya Golf Clup'te düzenlenen imza töreninde konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Londra'daki terör saldırısını kınadı.

        Güvenliğin herkes, bütün ülkeler ve şehirler için birinci öncelik olduğunu belirten Karaloğlu, şunları kaydetti:

        "Artık güvenlik algımız değişti, değişmek zorunda. Yaşam biçimimizi yeni oluşan duruma uydurmak durumundayız. 5 yıl önce BETUYAB veya Antalya turizmi bugün konuştuğumuz şeylere ihtiyaç duymuyor olabilir ama konuştuğumuz şeylere bugün ihtiyacımız var. Seyahat edecek insanlara daha güvenli bir ortam sunmak, onları geldiği ortamdan daha güvenli olduğu noktasında da ikna etmek zorundayız. O yüzden bu protokole ihtiyaç duyduk. Belek’in marka değerini çok yukarıya çekecek bir iş yapıyoruz."

        Karaloğlu, Belek'te 47 otel, tatil köyü, 15 golf sahası, 10 golf kulübü, 50 futbol sahası, 200'den fazla tenis kortu ve 204 uluslararası standartta kongre merkezi olabilecek nitelikte yapı olduğunu bildirdi.

        - "Genel kolluğun yetkisini almıyor"

        Dünyada en önemli turizm markalarından biri olan Antalya'da, Belek'in de tesisleri, doğasıyla gerçek bir cazibe merkezi olduğunu vurgulayan Karaloğlu, şöyle konuştu:

        "16 bin dönümlük Belek Turizm Bölgesi'nin bütününü 'özel güvenlik alanı' ilan ederek, bölgenin tamamında, içerisinde saydığımız tüm tesislerle beraber bir özel güvenlik anlayışıyla burada yola devam edeceğiz. Burada bizim oluşturduğumuz yapı, genel kolluğun yetkisini almıyor. Yetkisi devam ediyor bu yardımcı, tamamlayıcı, en önemlisi de önleyici. Bugün buna ihtiyacımız var. Önleyici kolluğa ihtiyacımız var. Dışarıdan kötü niyetli insanlara mesaj vermek durumundayız. İlk defa 15 kilometrelik sahil bandında biz sahili ve plajları korumuş olacağız."

        İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ise protokolün 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacağını, 48 özel güvenlik görevlisinin BETUYAB bünyesinde görev yapacağını açıkladı.

        Uzunkaya, "3 kara, 2 deniz aracının yanı sıra MOBESE, benzeri alanların dışında kalan kontrolsüz alanlarda kullanılmak üzere 2 tam donanımlı mobil güvenlik aracı ile sahilde radar ve erken uyarı sistemleriyle çalışmalarını yürüterek, önleyici kolluk görevi yapacak." dedi.

        BETUYAB Başkanı Fikret Öztürk de protokolün birçok yere örnek olabilecek nitelikte olduğunu ifade etti.

        Konuşmaların ardından Karaloğlu, Uzunkaya ve Öztürk, prototolü imzaladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler