Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Terör örgütü PKK ‘hayır’ çıkmasını istiyor, hem de canla başla. Aynı şekilde Fetullahçı Terör Örgütü. O da öyle. Dünyanın her yerinde, Avrupa’da özellikle ‘evet’ çıkmaması için çalışma yapıyorlar." dedi.

        Espiye Devlet Hastanesinin açılışına katılarak burada bir konuşma yapan Canikli, vatandaşların “Espiye sizinle gurur duyuyor” tezahüratı üzerine 16 Nisan’a kadar hiç durmadan millete halkoylamasını anlatacaklarını söyledi.

        16 Nisan’da sandığa gidileceğini anımsatan Canikli, "Biz sandıktan bugüne kadar hiç korkmadık. Hep sandığın kurulmasını istedik. Çünkü sandık kurulduğu zaman ne yapıyoruz? Milletin yanına gidiyoruz, sizin yanınıza geliyoruz." ifadelerini kullandı.

        Son derece modern ve lüks yapılan 75 yataklı Espiye Devlet Hastanesi’nin ilçeye hayırlı olmasını dileyen Canikli, "Şimdi bugün belki bu yatırımları çok önemsemiyoruz. 'Ne olacak yani? Sonuçta hastane' deyip geçiyoruz. Ama devraldığımız tablo bütün alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da tam bir içler acısıydı gerçekten. Türkiye'nin her yerinde sağlık hizmeti denen şey yoktu." diye konuştu.

        Canikli, Türkiye’nin bu alanda kaydettiği ilerlemenin görülmesi gerektiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

        "Hepimiz görmemiz gerekiyor. Bu tesisler bizim için sizler için milletimiz için. 2002 ve öncesinde böyle bir sağlık tesisinden ancak milyonerler faydalanabilirdi. Evet, çok zengin olan, fabrikatör, parası çok olanlar faydalanabilirdi bu kalitede bir sağlık hizmetinden. Bugün gelir seviyesi ne olursa olsun hepsi neredeyse beş yıldızlı otel standardında sağlık hizmetinden vatandaşımız faydalanıyor. 15 yıldan beri vatandaşımız bizi kara kaşımız kara gözümüz olduğu için göreve getirmiyor. Vatandaşımız görüyor. Biz milletimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Bütün sıkıntılarını elimizden geldiği kadar gidermeye çalışıyoruz, onun gayreti içerisindeyiz. Başka bir hesabımız, başka bir amacımız, hedefimiz yok. Millet de onu görüyor, onun için getiriyor. Milletimiz kendisine hizmet etmeyeni kesinlikle hiç affetmiyor. Anında gönderiyor. Geçmiş bunun sayısız örnekleriyle dolu. Millete hizmet etmediği için Türk siyasi tarihi neredeyse siyasi parti çöplüğüne dönmüş durumda. Alacağız milletten talimatı, taleplerinizi, ihtiyaçlarınızı yerine getirme noktasında çalışacağız. O hassasiyetle hareket ediyoruz."

        - "Bu millet en güzelini hak ediyor"

        Canikli, 1977 yılında Giresun’da İmam Hatip Lisesi’nde okuduğu dönemde bir gece rahatsızlandığına değinerek, “İmam Hatip Lisesi 3’üncü sınıftaydım. Acilen hastaneye kaldırdılar, ameliyat olduk. Ama şartlar o kadar ağır ki bir odada yanlış hatırlamıyorsam 16 ya da 18 kişi kalıyoruz. Her tür hasta insan var. Halbuki hastaların birbirinden olumsuz etkilenmemesi lazım. Hastanın bir başka hastayı iyice hasta etmemesi lazım. Ona göre her hasta özel bir ilgi istiyor. Ayrı muameleye tabi tutulması gerekiyor." diye konuştu.

        Hastane koğuşunda bulunan diğer hastalarla beraber greve gittiklerini anlatan Canikli, "Kapıyı kapattık, hemşireleri içeriye girmesine izin vermedik. İğne vurdurmak istemiyoruz. Verilen hizmet, şartlar çok ağır. Şimdi onlarla kıyaslandığında lavabosunu bilmem nesini onları söylemek bile istemiyorum. Bu millet öyle bir hizmeti hak etmiyordu. Bu milletin hak ettiği bu hizmetler en güzeli. Bu millet en güzelini hak ediyor. İnşallah en güzelini de almaya devam edecektir." dedi.

        1 Kasım seçimlerinde Fransa’nın Strazburg kentinde Giresunlularla bir araya geldiklerini anımsatan Canikli, hemşehrilerinin, acil anlar dışında Fransa’da hastaneye gitmediklerini ve Türkiye’de ki hastanelere başvurduklarını anlattığını söyledi.

        -"Sağlık hizmeti almak için geçen yıl 700 bine yakın insan geldi"

        Bu durumun sadece Fransa için değil, aynı şekilde Almanya’daki gurbetçilerin de gerçekleştirdiğine işaret eden Canikli, “Bunun anlamı şu, bugün Türkiye’de verilen sağlık hizmeti dünyanın en gelişmiş ülkelerinde verilen sağlık hizmetinden çok daha kaliteli. Bunun en önemli ölçütlerinden bir tanesi de ne, biliyor musunuz? Dünyanın değişik ülkelerinden Türkiye’de sağlık hizmeti almak için geçen yıl 700 bine yakın insan geldi. Bunun içerisinde Amerika da var. Amerika’dan gelen de var, Avrupa’dan gelen de, İngiltere’den gelenler de var. “ dedi.

        Sağlık için gelen bir turistin bıraktığı paranın 12 bin 500 dolar olduğuna dikkati çeken Canikli, normal turistin bıraktığı paranın ise bin doların altında olduğunu vurguladı.

        Canikli, Türkiye’de verilen sağlık hizmetinin çok kaliteli olduğunu da ifade ederek, "Sadece ucuz olduğundan değil. Elbette ucuz rekabet edebiliyor. Buradaki fiyatlarımız dünya ile rekabet edebiliyor ve aynı zamanda çok kaliteli. Sadece ucuz diye gelen insan ameliyat olur mu burada? Doktoruna, onun tekniğine güvenemezsen, orada iyi bir doktorluk, hekimlik söz konusu değilse gelir mi? Gelmez, can meselesi bu. Türkiye bunların hepsini sağlıyor." şeklinde konuştu.

        Geçmişte sağlık nedeniyle Türkiye’den yurt dışına gidildiğini hatırlatan Canikli, şunları kaydetti:

        "Daha önceden tam tersi. Bırakın gelmeyi, imkanı olan yurt dışına gidiyordu. İmkanı olmayanlar mecbur, ne yapsın? Vatandaş da kuyrukta çile çekiyordu. Biz bunu da gördük, yaşadık. Artık o devirler bitti ve bir daha da inşallah geriye gelmeyecek. İstemiyoruz onları, o dönemleri istemiyoruz. Zaten millet hizmetin de tadını aldı her alanda. Bu sahil yolunun önceki halini düşünün. Öyle şartlarda yolculuk yapmayı kim ister? Hiç kimse istemez. Bütün alanlar için geçerli. Eğitim, sağlık, ulaşım için geçerli. Milletin bizden talep ettiği herşeyi de bugüne kadar Allah’ın izniyle hepsini geçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam ediyoruz."

        Daha çok doktor gelmesi için Espiye Devlet Hastanesi’nin standardının yükseltileceğine değinen Canikli, şu anda 'D' olan hastanenin statüsünü 'C’ye çıkartacaklarını da bildirdi.

        Canikli, ayrıca Espiye ilçesinde balıkçı barınağının yatırım programına alındığını, ilerleyen günlerde ihalesinin yapılarak temelinin atılacağını da açıkladı.

        Bakan Canikli, 2007 yılında yüzde 69 oy oranıyla bir anayasa değişikliği yapıldığını ve cumhurbaşkanlarını doğrudan halk tarafından seçilmesinin imkanının getirildiğini anımsatarak, "İlk uygulama da 2014 yılında yapıldı. Ama anayasa değişikliği 2007 yılında gerçekleşti. Şimdi biz 16 Nisan’da önerdiğimiz sistem esasında bu 2007 yılında yaptığımız değişikliğin devamı, kalan kısmı. O kalan kısmı tamamlamamız lazım. Biz biliyoruz bu millet hiçbir şeyi yarıda bırakmaz. İnşallah 16 Nisan’da, 2007 yılında başladığı bu meseleyi kökten halledecek. Halletmemiz lazım." ifadelerini kullandı

        - "Avrupa’da özellikle ‘evet’ çıkmaması için çalışma yapıyorlar"

        Terör örgütlerinin referandumda 'hayır' sonucu çıkması için Avrupa'da çalışma yaptıklarını vurgulayan Canikli, konuşmasına şöyle devam etti:

        "Birkaç haftadır Avrupa’da terör örgütlerinin herkesin gözü önünde mesela Almanya’da PKK terör örgütü, Fetulahçı Terör Örgütü açıkça bu 16 Nisan’da önerdiğimiz Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için ‘hayır’ çıkması amacıyla inanılmaz çalışmalar yapıyorlar. Avrupa’nın göbeğinde flamalarıyla, paçavralarıyla terör örgütü PKK, Avrupa’nın Almanya’nın göz yummasıyla 16 Nisan’da ‘hayır’ çıkması için her türlü çabayı sarf ediyorlar. Terör örgütü PKK ‘hayır’ çıkmasını istiyor, hem de canla başla. Aynı şekilde Fetullahçı Terör Örgütü. O da öyle. Dünyanın her yerinde, Avrupa’da özellikle ‘evet’ çıkmaması için çalışma yapıyorlar. Ahlaksız bir şekilde çalışma yapıyorlar. Maalesef dost bildiğimiz ülkeler de onlara kucak açıyor. Onların gözetiminde, onların kontrolünde çıkıyorlar 16 Nisan’daki halk oylamasında ‘hayır’ çıkması için çaba sarf ediyorlar. Terör örgütü bunu istiyor. Hepimiz izliyoruz, hepimiz görüyoruz. Peki terör örgütü niye bu kadar 16 Nisan’da yapacağımız halk oylamasına karşı çıkıyor? Çünkü bu sistem, önerdiğimiz model sadece Türkiye’de her zaman güçlü yönetimleri garanti altına alıyor onun için. Terör örgütleri güçlü yönetimleri sevmez. Çünkü zayıf yönetimler, güçsüz yönetimler olduğu zaman terör örgütleri terör faaliyetlerini daha rahatlıkla yapabiliyorlar. Geçmişte de yaşadık biz bunları, gördük."

        Bu arada, alanda bulunan bazı kadınların, "Sayın bakanım iş istiyoruz" demesi üzerine Canikli, “Şu anda buradan açık çek veriyorum. Özel sektöre, fabrikalara isteyen kardeşlerimizi hemen yarın yerleştirebiliriz." yanıtını verdi.

        Canikli, gençlerin ilçeye fakülte istemelerine ilişkin ise hem 16 Nisan’da hem de bu isteğe "evet" dediklerini söyledi..

        Konuşmanın ardından Bakan Canikli, diğer protokol üyeleriyle hastanenin açılış kurdelesini kesti. Hastaneyi gezerek incelemelerde bulunan Canikli, ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün de yeni hizmet binasının açılışını yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler