Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) sanatçıları tarafından üç farklı bale eserinden oluşan "Üç Renk"in sezon sonu gösterimi yapıldı.

        Haşim İşçan Kültür Merkezi'ndeki bale, Mikhail Glinka, Bach, Marin Marais'in müzikleri ve Berk Sarıbay'ın koreografisiyle sahnelendi.

        "İç-İn" bölümünde bir dans performansında dansçıların gerçek hayatları ile dans esnasındaki iç dünyaları sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Libretto ve video tasarımı Çiğdem İnan tarafından hazırlanan eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Berk Sarıbay ve Gürcan Kubilay, ışık tasarımı ise Fuat Gök imzasını taşıyor. "İç-İn"de Esra Taner, Burak Özbek, Derya Tokgöz ve Tolga Burçak, Burcu Bodur, Melda Özkan, Elif Burçe Çaltekin, Aslı Çiftçioğlu, Sinem Ertan, Bader Çakan, Seda Manaz, Sevgim Aksoy ve Bengü Altunkaş sahne aldı.

        Maurice Ravel'in müziği ve Deniz Özaydın'ın libretto ve koreografisiyle sahneye konulan "Arada" isimli iki bölümden oluşan beş erkek ve bir kadın dansçının rol aldığı, kadın-erkek ilişkilerini çağdaş bale yaklaşımıyla ele alan özgün bir eser sahneye konuldu.

        Arturo Marquez'in müziği ve Armağan Davran ile Volkan Ersoy'un koreografisiyle sahnelenen "Danzon" ise kadın ve erkek ilişkisinin en kuvvetli simgesi olan kırmızı ile soyluluk, ağırbaşlılık ve gücün sembolü, asaletin temsilcisi olan siyahın dansı sanatseverlerini beğenisine sunuldu.

        Yaklaşık iki saat süren program sonunda sanatçılar sanatseverler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler