Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi ile Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından Nevruz Bayramı dolayısıyla Edirne'de "Türk Dünyası Nevruz Şenliği" gerçekleştirildi.

        Balkan Kongre Merkezinde düzenlenen programda Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Tataristan'dan gelen gruplar, halk dansları gösterisi yaptı ve yöresel müziklerini seslendirdi.

        Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, tüm Türk dünyasının Nevruz Bayramı'nı kutlayarak etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.

        21 Martın geceyle gündüzün eşit olduğu çok müstesna bir gün olduğunu anlatan Tabakoğlu, ''Bu özel günün tüm Türk dünyası için çok özel bir anlamı var, bu kutlu günün, tüm Türk dünyası için karanlıktan aydınlığa, zor günlerde mutlu günlere geçişine vesile olmasını diliyorum.'' dedi.

        TÜRKSOY, Azerbaycan Temsilcisi Elçin Gafarlı ise tüm dünyaya karşılıklı, barış ve hoşgörünün önemini hatırlatan Nevruz'u kutladıklarını söyledi.

        Program sonunda gösteri grupları dostluk şarkıları söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler