Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - "Istanbul Photo Awards" yarışması kapsamında bu yıl ilk kez hayata geçirilen "Istanbul Photo Awards Workshop" başladı.

        Türk Hava Yolları (THY) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) sponsor olduğu yarışma kapsamında bu yıl ilk kez İstanbul'da "Istanbul Photo Awards Workshop" ve "Istanbul Photo Awards Talks" düzenlenecek.

        Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinin desteğiyle gerçekleşecek atölye çalışmasına Anadolu Ajansı (AA) ve ulusal medyada çalışan genç foto muhabirlerinin yanı sıra üniversitenin fotoğraf bölümü öğrencilerinden 16 kişi katılacak.

        3 gün sürecek etkinlikte, Noor Ajansı foto muhabirleri Yuri Kozyrev ve Stanley Greene deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.

        Kozyrev ve Greene, 26 Mart Pazar günü saat 14.00'te Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu'nda yapılacak "Istanbul Photo Awards Talks" başlıklı söyleşide de fotoğrafseverlerle buluşacak.

        İstanbul Photo Awards'ta ödül alan fotoğrafların yer aldığı ilk sergi de 2 Nisan'da Tophane-i Amire'de açılacak.

        AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel, AA'nın bugün başlayan fotoğraf atölyelerinde 2 dünyaca ünlü foto muhabiri ismin ders vereceğini belirtti.

        Bu atölyelerin AA'nın haber fotoğrafı röportajına verdiği önemin altını bir kez daha çizdiğini vurgulayan Sel, şunları söyledi:

        "AA'nın misyonlarından birisi bu zaten; haber fotoğrafçılığının geliştirilmesi. Bu anlamda da kendi personeli dışındaki genç, umut vadeden foto muhabirlerine bu imkanı açmış bulunuyor. Bu çerçevede de ulusal basından 3 genç foto muhabiri arkadaşımız, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden de 4 genç foto muhabiri adayı olan arkadaşımız bu atölye çalışmalarına katılacaklar. Bizim için önemli olan haber fotoğrafının daha geniş yer bulması, geniş kitleler tarafından daha ulaşılabilir olması, insanlık hikayelerini fotoğraf röportajlarıyla izleyicilere ulaştırmak. Bunun için de iyi yetişmiş profesyoneller gerekiyor. Atölye çalışmaları bu açıdan önemli."

        Ahmet Sel, "Istanbul Photo Awards"ın Türkiye'de giderek daha geniş bir fotoğraf etkinliğine doğru açılacağını, söz konusu atölye çalışmasının da bunun adımlarından bir tanesi olduğunu dile getirdi.

        Pazar günü fotoğraf konuşmaları etkinliği ve ardından 2 Nisan'da yarışmayı kazanan fotoğraflardan oluşan serginin açılacağını hatırlatan Sel, "Bu anlamda İstanbul Photo Awards'ın Türkiye’deki haberciliğe katkısı olacağını düşünüyoruz. Aynı zamanda da önemli bir etkinlik olarak geniş kitlelerin de ilgisini çekmesini bekliyoruz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler