Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, halk oylamasına ilişkin, "Bu ülkede artık '6 defa gittim, 7 defa geldim, 7 seçim kaybettim, 8'incide mutlaka daha güzel şeyler yapacağım' deme devri bitecektir." ifadesini kullandı.

        Kaya, partisinin Manisa İl Başkanlığını ziyaretinde,Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini söyledi.

        Koalisyon dönemlerine ve güçsüz hükümetlere son verilmesi gerektiğine işaret eden Kaya, "İnşallah 16 Nisan'dan sonra ülkede güçlü iktidarlar inşa edilecek. İkincisi ise güven ve istikrarın oluşmasına katkı sağlayacak. Bundan çok daha önemlisi de millet, başarısız olan siyasileri artık siyasette barındırmayacaktır. Yani aslında kıyametin koptuğu nokta tam da burasıdır. Dolayısıyla bu ülkede artık '6 defa gittim, 7 defa geldim, 7 seçim kaybettim, 8'incide mutlaka daha güzel şeyler yapacağım' deme devri bitecektir." diye konuştu.

        Kaya, bugünkü değişim modelinin daha önce belediyelerde uygulandığını anımsattı.

        1930-1960'daki belediye seçimlerinde önce meclis üyelerinin seçildiğini aktaran Kaya, şunları kaydetti:

        "Seçilen meclis üyeleri arasından da biri başkan seçiliyordu. Türkiye 1963 yılından bugüne sandığa giderek iki seçim yapmaktadır. Birisi belediye başkanlığı seçimi diğeri belediye meclis üyeliği seçimidir. Yarım asrı aşan bir süredir biz bunu yapıyoruz. Aslında biz bugüne kadar sandıkta hükümeti seçmedik, parlamentoyu seçtik. Parlamento içinden de bir hükümet çıkacağını umut ettik. İşte buna son veriyoruz. Bunu millete çok iyi anlattığımızda dönüşünün de çok daha iyi olacağını düşünüyorum."

        Kaya, daha sonra Yunusemre Belediyesini ziyaret etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler