Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin, "Dünyayla rekabet edebilen bir Türkiye'nin, dünyayla rekabet edebilen bir iş dünyasının hızlı kararlar alması lazım. Etkin kararlar alması lazım. Onun için 16 Nisan'da cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine evet diyoruz." dedi.

        Tüfenkci, Yeni Şire Pazarı'ndaki kayısı satıcılarıyla bir araya geldi.

        Davul ve zurna eşliğinde karşılanan Tüfenkci, dükkanları gezerek sorun ve talepleri dinledi, çay ocağında vatandaşlarla sohbet etti.

        Burada esnaflara seslenen Bakan Tüfenkci, Türkiye'nin bir yol ayrımına gittiğini belirtti.

        Türkiye'yi büyültmek, gençlere iş bulmak, üretimini büyütmek istediklerini vurgulayan Tüfenkci, bunun için AK Parti olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

        İktidara geldikleri günden itibaren Türkiye'yi her alanda 3 kat büyüttüklerini ancak bunun yeterli olmadığının altını çizen Tüfenkci, "Türkiye'de her sene 1 milyon iş gücüne katılıyor. Her yıl 1 milyon insana iş, aş bulmak zorundayız. Onun için biz cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçelim diyoruz." diye konuştu.

        Türkiye'nin etkin ve hızlı bir yönetimi ortaya koymak zorunda olduğuna dikkati çeken Tüfenkci, mevcut sistemin hantallığını herkesin yaşadığını dile getirdi. Bülent Tüfenkci, şöyle devam etti:

        "Ankara'da aldığımız kararlar, tedbirler, verdiğimiz teşvikler Malatya'ya gelene kadar 6 ay geçiyor. Dünyayla rekabet edebilen bir Türkiye'nin, dünyayla rekabet edebilen bir iş dünyasının hızlı kararlar alması lazım. Etkin kararlar alması lazım. Onun için 16 Nisan'da cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine evet diyoruz."

        Halk oylamasında aynı zamanda 'millet mi yoksa vesayet odaklarının söz sahibi' olmasının da oylanacağını belirten Bakan Tüfenkci, milletin sözünün son söz olmasını istediklerini dile getirdi.

        Sandıklardan "evet"in çıkması durumdan artık milletin seçimi dışında kimsenin iktidara gelemeyeceğini anlatan Tüfenkci, "Milletin değerleriyle, sizlerin inançlarıyla hakaret edenler, alay edenler, bu sistemle bir daha iktidara gelemez. Bu sistem yüzde 50+1'i arıyor. Bu demektir ki Türkiye ortalamasını yakalayan bir lider ancak Cumhurbaşkanı olabilir bu ülkede. Dolayısıyla bu ülkede inşallah referandumda evet çıktıktan sonra millete rağmen iş başına gelemez." değerlendirmesinde bulundu.

        Mevcut sistemin hep darbeler ürettiğini savunan Bakan Tüfenkci, 15 Temmuz'daki FETÖ'nün hain darbe girişimine karşı gelen ve hayır diyenlerin halk oylamasında 'evet' diyeceğini ifade etti.

        Cumhurbaşkanlığı sistemiyle yönetimdeki çift başlılığın kalkacağını ve istikrarın olacağını, mevcut sistemle, Türkiye'nin 7 Haziran'da koalisyona mahkum kaldığını anımsatan Tüfenkci, konuşmasını şöyle tamamladı:

        "MHP ilk günden kimseyle ortak olmayacağını ve yeniden seçim yapılmasını istedi. Ardından HDP 'Biz AK Parti ile koalisyon yapmayız' dedi. Bizi kime muhtaç ettiler; CHP'ye. Biz CHP ile oturduğumuzda adamlar ne dediler; şu bu olmasın, şunu bunu yapmayın, Cumhurbaşkanı şurada dursun, şu bakan olmasın... Sanki mübarekler birinci parti çıkmışlar. Ondan sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olaya el koydu. Bir daha seçime gittik ve o gün siz işleri düzelttiniz. Türkiye yeniden istikrarı yakaladı. Bu sistem bu arızaları her zaman verebilir."

        Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, daha sonra Malatya Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler