Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı sonuçları açıklandı.

        Yükseköğretim tarihinde ilk alana özgü dil sınavı olan, 5 Mart'ta düzenlenen YÖKDİL Sınavı sonuçları, "https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/" adresinden öğrenilebilecek.

        Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından başlatılan sınav, Anadolu ve Ankara üniversiteleri iş birliğiyle hazırlandı. Sorular Ankara Üniversitesince hazırlanırken, sınavın organizasyonunu ise Anadolu Üniversitesi gerçekleştirdi.

        Sınava, yükseköğretim kurumlarındaki lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyenler başta olmak üzere, yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler, üniversitelerce kendilerinden dil yeterliliği puanı talep edilen öğrenciler ve diğer adaylar katıldı. Sınava 100 bine yakın aday başvurmuştu.

        YÖK Başkanı Yekta Saraç, doktora yapmak isteyen öğrencilerin önemli kısmının, ilk kez gerçekleştirilen bu sınava haberdar olmadıkları için giremediklerinin öğrenildiğini belirterek, YÖKDİL Sınavı'nın ikincisinin düzenlenmesi yönündeki taleplerin ilgili kurullarda görüşüleceğini açıklamıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler