Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Cumhurbaşkanıyla başbakan arasında kavga yok. Bakın; bu kavgalardan Türkiye çok çekti. Faturasını kim ödedi biliyor musunuz? Millet ödedi. Bu bir rejim değişikliği değil veya tek adam için, Erdoğan için yapılan bir işlem de değil. Türkiye'nin 300, 500 yıllık geleceği düşünülerek yapılacak sağlam bir yönetim şeklidir." dedi.

        Eroğlu, İhsaniye ilçesine bağlı Döğer beldesinde Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları ve fidan dağıtımı töreninde, 16 Nisan'da milletin önüne bir sandık konulacağını söyledi.

        "İnanın bu tarihi bir fırsattır." diyen Eroğlu, halk oylamasının ülkenin istiklali ve istikbali için çok önemli olduğuna dikkati çekti.

        Türkiye'de 93 yılın büyük kısmının kavgayla geçtiğini ifade eden Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Kısa dönemli koalisyon hükümetleriyle geçti ve ülke yeteri kadar mesafe katedemedi. Bakın; son 13 yılda yapıyoruz ama daha önce bir gölet inşaatı 18 yılda bitiyordu. Şimdi aynı göleti gördünüz, İhsaniye'de her tarafa gölet, baraj yapıyoruz. 18 ayda bitiriyoruz. Niye? Çünkü istikrar var. Koalisyon hükümeti yok. Pazarlıklar yok. Cumhurbaşkanıyla başbakan arasında kavga yok. Bakın; bu kavgalardan Türkiye çok çekti. Faturasını kim ödedi biliyor musunuz? Millet ödedi. Bu bir rejim değişikliği değil veya tek adam için, Erdoğan için yapılan bir işlem de değil. Türkiye'nin 300, 500 yıllık geleceği düşünülerek yapılacak sağlam bir yönetim şeklidir. Başka bir şey değil. Başbakanımız ne dedi? 'Bu Erdoğan için değil, her doğan için' dedi. Biz sadece bunu bugün için değil, 50, 100, 200 yıllık, özellikle devletimizin bekası, milletimizin geleceği için yapıyoruz."

        - "O silahlar nerden geliyor?"

        Bakan Eroğlu, Türkiye'yi yok etmek için oyun üstüne oyun, plan üstüne plan yapanların olduğuna işaret ederek, "Dost bildiğimiz bazı devletler bile böyle yapıyor. Başımıza PKK'yı 30 yıldır musallat eden kim? Onlara silah veren kim? Düşünün. Daha sonra DEAŞ denilen alçak terör örgütünü ortaya atan, onları besleyen kim? O silahlar nerden geliyor? Kendileri mi üretiyor? Yok. Birileri veriyor. Türkiye zayıf olsun, terörle boğuşsun, kalkınmayı düşünemesin diye." ifadelerini kullandı.

        15 Temmuz akşamı bazı hain güçlerin Türkiye'yi parçalamak ve çıkar elde etmek için harekete hazır olduğunun altını çizen Veysel Eroğlu, "Ama sizlerin kahramanlığı onların planlarını alt üst etti. Neden? Onların planları varsa, hesabı varsa, Cenabı Allah'ın da bir hesabı var. Cenabı Allah, son kale olan bu muhteşem ülkeyi düşürmeyecek. O yüzden önümüzdeki sandığa bu civardaki vatandaşlardan gümbür gümbür 'evet' gelecek." değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler