Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin "Umarım ülkemiz için hayırlı olur ve 17 Nisan'da güzel bir bahara uyanırız, ülkemizi rahatlatacak da bir sonuç çıkar." dedi.

        CHP Bursa İl Başkanlığı binasında partililerle bir araya gelen Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, gittikleri her yerde anayasa değişikliğinin neler getireceğini anlattıklarını ve halka bu konuda neden "Hayır" demeleri konusunda paylaşımlarda bulunduklarını belirtti.

        Yılmaz, demokrasi gereği insanların tercihlerine her zaman saygı duyduklarını vurgulayarak, "Ancak şunu görüyoruz ki halkımız hayır kampanyasını sahiplenmiş. Bunun yanında halen kararsız önemli bir kitle var. Bu kararsız kesimin de zaman içinde kararlarını netleştireceklerini ve konuyu öğrendikçe hayır yönünde bir eğilim sergileyeceklerini şahsen görüyorum." diye konuştu.

        Halkın 16 Nisan'da ülkenin geleceği açısından önemli bir karar vereceğine işaret eden Yılmaz, şunları söyledi:

        "Umarım ülkemiz için hayırlı olur ve 17 Nisan'da güzel bir bahara uyanırız, ülkemizi rahatlatacak da bir sonuç çıkar. Bu, elbette ne Sayın Cumhurbaşkanına ne AKP'ye karşı bir seçim veya referandum. Bu tamamen Türkiye'de bir rejim değişikliğiyle alakalı bir düzenleme. Hayırın Türkiye için hiçbir maliyeti yok. Bilakis Türkiye'yi rahatlatır, Türkiye'nin, Türk halkının demokrasiye olan inancı bütün dünyada ispatlanmış olur. Türkiye'nin üzerindeki baskı azalır. Sayın Cumhurbaşkanı daha yasal sınırlar içinde hareket eder."

        Öztürk Yılmaz, halk oylaması sürecinde siyasetin bu kadar kirlenmesini, keskinleşmesini, düşmanlık yaratacak bir dil kullanılmasını, asla doğru bulmadıklarını ve kınadıklarını bildirdi.

        Bu süreçte bazı Avrupa ülkeleriyle yaşanan gerilimin kötü bir noktaya gelmemesini ümit ettiklerini kaydeden Yılmaz, "Özellikle turizm sezonu açılıyor. Avrupa ülkeleri umarım ülkemize turist göndermeme konusunda kötü bir noktaya gelmezler. Zira Rusya ile yaşanan krizde otellerimizin bir kısmı battı veya el değiştirdi. Ülkemize gelen turistlerin büyük bölümü Avrupa'dan oluyor. Böyle bir noktaya varılmamasını temenni ediyoruz." diye konuştu.

        Öztürk Yılmaz, Türkiye'nin ekonomik durumuyla ilgili vatandaşlarda bir tedirginliğin söz konusu olduğunu ileri sürerek, 16 Nisan'daki referandumda "Hayır'' çıkması halinde bu tedirginliğin sona ereceğini, herkesin işine, gücüne dönmüş olacağını savundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler