Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, "16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandum Türkiye'nin bundan sonraki süreçlerde bölgesinde ve dünyada lider, öncü olması için çok önemli bir aşamadır." dedi.

        Gaziantep İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneğini ziyaret eden Gül, burada yaptığı konuşmada, halk oylamasında Türkiye'nin güçlü bir ülke olmanın kararını vereceğini söyledi.

        AK Parti hükümetlerinin göreve başladığı günden beri güçlü hizmetler yaptığını belirten Gül, "Ama bunun kalıcı olması gerekir. Demokratik kazanımların, hakların, özgürlüklerin, Türkiye'nin geldiği noktanın daha iyi bir yere ulaşması ve daha güçlü bir hale gelmesi için Türkiye'de hükümet sisteminin netleşme zorunluluğu var. " diye konuştu.

        "Güçlü bir Türkiye için güçlü bir evet" kararının çıkacağına inandıklarını ifade eden Gül, şu değerlendirmeyi yaptı:

        "16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandum Türkiye'nin bundan sonraki süreçlerde bölgesinde ve dünyada lider öncü olması için çok önemli bir aşamadır. İçine kapanık, kendi sorunlarıyla boğuşan, dışarıda olup bitenleri takip edemeyen, hatta dışarıdaki tüm gelişmenin yumruğuyla sendeleyen hasta adam gibi yatağına düşen bir Türkiye mi olacak, yoksa oyun kuran, planları bozan, güçlü bir Türkiye mi olacak? Bunun kararını vereceğiz."

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 15 yıldır Türkiye'de çok önemli işler yapıldığını vurgulayan Gül, "Ama bu önemli işler sistemin kendi düzeninden ya da sistemin özelliğinden değil. Bu kötü yürüyen hükümet sisteminde milletimizin çok güçlü bir desteğiyle istikrarlı bir hükümet sağlandı ama bunun kalıcı hale gelmesi, milletin patron ve karar verici olacağı sistemin adı cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi. İnşallah sizlerin bütün gönüllülerinizle, sevenlerinizle evet diyeceğinize inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

        Dernek faaliyetleri hakkında Gül'e bilgiler veren Gaziantep İHH Başkanı Engin Erbakan da halk oylamasında kararlarının 'evet' olacağını söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler