Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında çeşitli rütbelerdekilerin de bulunduğu 93'ü tutuklu 145 polisin yargılanmasına devam edildi.

        Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya "Terör örgütü üyesi olma, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçundan 15'er yıldan 25'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle yargılanan sanıklardan cezaevlerinde tutuklu bulunan 30'u katıldı. Hatay, Şanlıurfa, İskenderun ve Kahramanmaraş'ta tutuklu bulunan diğer sanık polisler de duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) iştirak etti.

        Tutuksuz sanıkların da katıldığı duruşma, sanık sayısının fazla olması nedeniyle Adana Bölge Adliye Mahkemesi'nde yapıldı.

        Duruşmada kimlik tespitlerinin ardından haklarındaki suçlamaları hatırlatılan tutuklu ve tutuksuz sanıkların savunmalarına geçildi. Tutuklu polis memuru Mehmet Pakdil, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, görev süresince aldığı 41 taltifi örgüte "himmet" adı altında bağışlamadığını, Bank Asya'daki hesabının ise kredi kartı hesabı olduğunu ve daha sonra bunu kapattığını ifade etti.

        Mahkemeye tutuklu bulunduğu Hatay Cezaevi'nden SEGBİS aracılığıyla katılan polis memuru Muzaffer Karakaya ise mahkeme başkanının, "Örgütün grup abisi olduğunuz iddia ediliyor" sözü üzerine Karakaya, "Ben bu suçlamaları kabul etmiyorum. 26 yıllık polis memuruyum. Meslek hayatım boyunca herhangi bir disiplin soruşturması ve idari soruşturma geçirmedim. Telefonuma ByLock yüklemedim ve kullanmadım. Bu örgütün eğitim, basın yayın organlarından faydalanmadım. Bank Asya'da hesap açtırmadım, meslek hayatım boyunca 24 taltif aldım. Ailem çok mağdur oldu. Yüce heyetinizden tahliyemi talep ediyorum." savunmasını yaptı.

        Duruşmaya diğer sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler