Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Güçlü Türkiye'nin büyümesini istemeyen Avrupa ve tüm terör örgütleri aynı safta buluştu. Onların bu duruşu bile bizim doğru yolda olduğumuzun işaretidir." dedi.

        Aydın, Kahta ilçesinde ağız ve diş hastanesinde incelemelerde bulundu, Küçük Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

        Kahta Fen Lisesi Erkek Öğrenci Yurdu temel atma töreninde vatandaşlara seslenen Aydın, referandum sürecine değindi.

        Türkiye'nin daha iyi yönetilmesi, kurumlar arası çatışmaların olmaması ve istikrarının devamı için mutlaka bir sistem değişikliğine ihtiyacı olduğunu dile getiren Aydın, "Bu ülkede acı acı darbeler yaşadık. Bu ülkede yasama ile yürütme arasındaki sıkıntılardan, başbakan ile cumhurbaşkanın arasındaki sıkıntılardan ve akabinde gelen darbelerden çok çektik. Vesayet makamları hükümet yıkıp hükümet kuruyordu." diye konuştu.

        AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana en az 5-6 darbe girişiminin yaşandığını ifade eden Aydın, artık vatan, bayrak ve ülkesi için göğsünü tanklara siper eden bir millet olduğunu belirtti.

        Aydın, 16 Nisan halk oylamasının telafisinin bulunmadığını, buradan mutlaka "evet" sonucunun çıkması gerektiğini söyledi.

        Ahmet Aydın, şöyle konuştu:

        "Biz Türkiye'de sistem değişikliği için çalışmaya başladığımız andan itibaren bizim dışımızda üzerine vazife olmayanlar bu süreçle ilgili ahkam kesiyor. Batı'nın durumunu görüyorsunuz. Haçlı zihniyeti son zamanlarda yine bir araya geldi. Kendileri ile eşit şartlarda bir Müslüman Türkiye Cumhuriyeti istemezler, çatır çatır pazarlık yapan onların karşısında 'dünya beşten büyüktür' diyen bir liderden hoşlanmazlar. Batı Türkiye'nin gelişmesini, büyümesini bundan dolayı asla istemez. Bu referandum sürecinde kim nerede duruyor ona iyi bakmak lazım. Güçlü Türkiye'nin büyümesini istemeyen Avrupa ve tüm terör örgütleri aynı safta buluştu. Onların bu duruşu bile bizim doğru yolda olduğumuzun işaretidir."

        Eli kanlı terör örgütü PKK'nın elebaşılarından Cemil Bayık'ın son yayınlanan videosunda Kürtlere parmak sallayarak tehditler savurduğunu anlatan Aydın, bu kişinin referandumda 'evet' oyu vereceklere hakaretler yağdırdığını kaydetti. Bayık'ın referandumda "evet" çıkmasının PKK'nın sonu olacağını da itiraf etiğine dikkati çeken Aydın, terör örgütünün sonu gelene kadar mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini bildirdi.

        Aydın, daha sonra Kahta OSB'de Tarım Kredi Kooperatifi tarafından inşa edilen sert kabuklu ezme ve işletme tesisi temel atma törenine katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler