Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "İlk sefer Türkiye siyasi tarihinde, Türkiye'nin seçimine dışarıdan müdahale olmuştur. Bu, doğrudan doğruya bir dış müdahaledir. Türkiye’nin referandumundan elinizi çekin, Türkiye halkının kararına burnunuzu sokmayın." dedi.

        Kurtulmuş, Gaziantep Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldiği "Genç Kürsü" programında, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı, öğrencilerin sorularını cevapladı.

        Sisteme neden ihtiyaç duyulduğu ve anayasa değişikliğine gidildiğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, mevcut sistemin pek çok hastalığının bulunduğunu, vesayetçi ve çatışmacı bir yapıya sahip olduğunu anlattı.

        Değişiklikle Türkiye'de sadece ve sadece milletin söz sahibi olacağının altını çizen Kurtulmuş, bu sayede "yönetimde çift başlılığın" sona erdirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

        Geçmiş dönemlerde cumhurbaşkanları ve başbakanlar arasında yaşanan krizlere ve bu krizler sonucu ortaya çıkan ekonomik, sosyal sorunlara işaret eden Kurtulmuş, siyasi istikrarsızlıkların da mevcut sistem nedeniyle oluştuğunu kaydetti.

        Mevcut sistemin ekonomik krizlere de neden olduğunu aktaran Kurtulmuş, bütün bu sorunların geride bırakılması için 16 Nisan'daki halk oylamasında "Evet" denilmesi gerektiğini dile getirdi.

        Türkiye'deki kampanya sürecine Avrupa'daki bazı ülkelerin de eylem ve söylemleriyle dahil olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, bakan ve milletvekillerinin Avrupa ülkelerinde propaganda yapmasının engellenmesine tepki gösterdi.

        Kurtulmuş, İsviçre'deki Blick gazetesinin, "Erdoğan’ın diktatörlüğüne hayır oyu kullanın" şeklinde manşet attığını, Almanya'daki Bild gazetesinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafı kullanılarak Türkiye aleyhinde yazılar kaleme alındığını anlattı.

        Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Rotterdam'da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya destek için toplanan gruba polisin köpekle saldırdığı fotoğrafları da göstererek, "Bu fotoğrafları hiç unutmayın. Köpeğin bacağını ısırdığı genç, bir Türk vatandaşı, aynı zamanda da Hollanda vatandaşı. Hollanda ordusunda askerlik yapmış. İtlerini üstüne sürüyorlar. Sanki karşısındaki savaş suçlusu, sanki karşısındaki terörist. 'Köpeği çek artık üstümden' diye yalvarıyor. Bir de polis, genci sırt üstü yatırmış yine köpeği üstüne salıyor." şeklinde konuştu.

        Kurtulmuş, Almanya'daki PKK gösterilerine ait fotoğrafları da salonu dolduran gençlere göstererek, Avrupa'nın çifte standartlı tutumuna tepki gösterdi.

        Almanya istihbaratının başındaki kişinin, "15 Temmuz'u FETÖ'nün yaptığına ikna olmadık." şeklinde demeç verdiğini aktaran Kurtulmuş, şöyle konuştu:

        "Allah aşkına, 15 Temmuz'u FETÖ'nün yaptığına ikna olmanız için 250 kardeşimizin değil, 250 bin kardeşimizin mi şehit olması lazım? Türkiye'de evet cephesinin üstüne baskı kurmak, Türkiye üzerinde baskı kurmak için işte görüyorsunuz Norveç'te 5 tane FETÖ'cü sığınma talep ediyor, hemen aynı gün içerisinde sığınma talebini kabul ediyorlar. Bunları hiç unutmayın. İlk sefer Türkiye siyasi tarihinde, Türkiye'nin seçimine dışarıdan müdahale olmuştur. Bu, doğrudan doğruya bir dış müdahaledir. Türkiye'nin referandumundan elinizi çekin, Türkiye halkının kararına burnunuzu sokmayın. 'Evet' de dese 'hayır' da dese benim halkım diyecek. Size ne? Ama öyle görünüyor ki bu beyleri ateş sarmış. Bu beylerin güçlü Türkiye'den ciddi korkuları var. Onun için hayır cephesine destek veriyorlar. Polislerini, gazetelerini, atlarını, itlerini devreye sokuyorlar ve Türkiye üzerine siyasi baskılarını devreye sokuyorlar. Allah'ın izniyle bu millet, bunların hepsini görüyor, cevabını 16 Nisan'da 'evet' diyerek verecek."

        Numan Kurtulmuş, Anadolu topraklarında var olan derin irfan ve derin feraset zenginliğine dikkati çekerek, hiçbir şeyden anlamaz dedikleri Türk vatandaşının, bütün olayları derin derin seyrederek, ferasetle cevabını verdiğini kaydetti.

        Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Kurtulmuş, Türkiye’nin de içinde olduğu bölgede yaşanan olaylara dikkat etmelerini istedi.

        Kurtulmuş, oynanan büyük oyunun farkında olan, büyük resmi gören bir Türkiye'nin istenmediğini, tüm bu oyunlara, 16 Nisan'da güçlü bir evet oyu kullanılarak cevap verileceğini bildirdi. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, konuşmasının sonunda gençlerin sorularını cevapladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler