Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Bu anaysa değişikliği paketi gençlerin elinden alınmış olan bir hakkın iadesidir." dedi.

        Çalık, beraberinde AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı ile birlikte Artuklu ilçesinde esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.

        Musa Cihaner Çocuk Evleri Sitesi'ni ziyaret ederek çocuklara çeşitli hediyeler veren Öznur Çalık, daha sonra şehit ailelerini ziyaret ederek Kur'an-ı Kerim ve bayrak hediye etti.

        Yeşilli ilçesini de ziyarete eden Çalık, Belediye Başkanı Hayretin Demir ile makamında bir süre sohbet etti.

        Öznur Çalık daha sonra ilçede bir taziyeevinde AK Parti Mardin Gençlik Kolları Başkanlığının düzenlediği "Genç Kürsü" programına katıldı.

        Burada gençlere hitap eden Çalık, parlamenter sistemin miadının dolduğunu, yeni sitemin ülkenin ve gençlerin önünü açtığını söyledi.

        Ülkenin geleceğine ve yarınına gençlerin sahip çıkacağını vurgulayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, başta gençler olmak üzere milletin hangi hükümet sistemini istediğine 16 Nisan'da karar vereceğini anımsattı.

        Çalık, "Bu anaysa değişikliği paketi gençlerin elinden alınmış olan bir hakkın iadesidir. Gençlerin kararı bizim için çok önemli. Sadece nüfusun yüzde 20'sini oluşturduğu için değil, emaneti sizlere bırakacağımız için." diye konuştu.

        Parlamenter sistemin artık miadını doldurduğunu ve ülkenin önünü tıkadığını kaydeden Öznur Çalık, şunları söyledi:

        "Ben eczacıyım. İlacı dozunda kullanırsanız fayda, fazlasını kullanırsanız zarar verir. Eğer miadı dolmuş ilacı kullanırsanız 'toksit' etki yapar, sizi ölüme kadar götürebilir. Parlamenter sistem artık miadı dolmuş, Türkiye'ye zarar üretmektedir. Bizim seçimle gelecek imkanlarımız olan yerlere müdahale edilmektedir. Yeni cumhurbaşkanlığı sisteminde aynı anda, aynı günde 5 yılda hem cumhurbaşkanını hem parlamentoyu seçeceğiz. Seçtiğimiz cumhurbaşkanı seçildiği gün hükümeti kurma yetkisine sahip."

        Çalık, daha sonra Miroğlu ile birlikte gençlerin sorularını da cevapladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler