Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) Projesi yetkilileri ve projeye destek veren Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yetkilileri tarafından karşılıklı teşekkür plaketi sunuldu.

        TANAP Doğalgaz İletim AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan Şah Deniz-2 sahasında çıkarılacak doğalgazın, Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaştırılması ve Türkiye iç pazarında kullanılması amaçlanan TANAP Projesi yetkilileri ile ODTÜ yetkilileri, başarılı bir işbirliği gerçekleştirdi.

        ODTÜ Kaynak Teknolojisi ve Tahribatsız Muayene Araştırma/Uygulama Merkezi'nin 16 aylık bir süreçte TANAP boru hattı yapım müteahhitlerinin çalışmalarına üstün çaba ve emekle destek verdiği ifade edilen açıklamada, proje sayesinde Merkez'in de mevcut laboratuvarlarını geliştirdiği, yeni yapısal laboratuvar ve yeni hassas numune işleme atölyesini kurduğu belirtildi. Ayrıca, 10 mezuniyet tezi, 2 araştırma projesi ve 13 kişinin bursunun da finanse edildiği vurgulandı.

        24 Mart Cuma günü Ankara TANAP ofisinde düzenlenen bir törenle TANAP ve ODTÜ yetkililerinin birbirlerine teşekkür plaketi takdim ettiği bildirilen açıklamaya göre, törene TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, Teknik İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Ayan, Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bora Çermikli ve bazı üst düzey çalışanlar ile ODTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gönül Turhan Sayan, Merkez Başkanı Prof. Dr. Cemil Hakan Gür, Merkez ArGe Birim Yöneticisi Dr. Koray Yurtışık, Merkez Kalite Yöneticisi Burcu Anık, ArGe Birim Mekanik Test Takım Lideri Tolga Ertürk, ArGe Birim Endüstriyel Projeler Koordinatörü Uygar Tosun katıldı.

        Açıklamada ifadelerine yer verilen TANAP Genel Müdürü Düzyol, “Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Ortadoğu Teknik Üniversitesinin, stratejik önemi, istihdam potansiyeli ve ekonomik getirisi ile Türkiye için büyük bir önem arz eden bu projeye verdiği desteğe teşekkürlerimizi sunmak istedik.” değerlendirmesinde bulundu.

        ODTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gönül Turhan Sayan ise “Destek vermekten gurur duyduğumuz, ülkemizin enerji arz güvenliğine katkı sağlayan TANAP’a teşekkürü borç biliyoruz. Kurumumuza ve öğrencilerimize sağladığı imkanlar için ayrıca teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler