Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, ABD Afrika Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ev sahipliğinde Batı Afrika sahillerinde gerçekleştirilen Obangame Express-2017 Tatbikatı'na katıldı.

        Deniz Kuvvetleri Komutanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, katılımcı unsurların, çok uluslu birleşik görev kuvvetinin bir parçası olarak, deniz haydutluğuyla mücadele, denizde denetim, yasa dışı göç ve enerji güvenliği konularında karşılıklı çalışılabilirliğini geliştirmeyi amaçlayan tatbikata Türkiye, 21-24 Mart'ta Fildişi Sahili bölgesinde katıldı.

        Türkiye'nin yanı sıra tatbikatta ABD, Almanya, Angola, Benin, Brezilya, Fas, Gana, Gabon, Portekiz, Senegal, Sierra Leone, Kamerun, Kongo ve Kanada Deniz Kuvvetleri unsurları da yer aldı.

        Tatbikata, Fildişi Sahili'nde kurulan Deniz Harekat Merkezi'nde görev yapan bir karargah subayı ve Çok Uluslu Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi (MARSEC-COE) Mobil Eğitim Timi (3 SAT komandosu) ile iştirak edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler