Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİTLİS (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "CHP, HDP cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili hiçbir şey konuşmuyorlar. İşleri güçleri yalan dolan. Mecliste bu değişiklikler görüşülürken CHP, HDP neredeydi? Onlar kürsü işgal etmekle, insanları yumruklamakla meşguldü." dedi.

        Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde partisince Gökmeydan'da düzenlenen mitingde halka hitap etti.

        Alandakilere "Bitlis Saidi Nursi'ye ihanet eden FETÖ'ye, Kürtlere, kardeşlerimize ihanet eden, Türk-Kürt demeden katleden PKK'ya cevap vermeye hazır mı?" diye soran Yıldırım, vatandaşlardan "evet" yanıtını aldı.

        Saidi Nursi'ye "Neden Demokrat Parti'yi, Adnan Menderes'i destekliyorsunuz?" diye sorulduğunu, onun da "Eğer Demokrat Parti düşerse vesayet, darbe gelir, Kur'an, vatan, İslamiyet namına ben Demokrat Parti'yi muhafaza etmeye çalışıyorum" şeklinde yanıt verdiğini aktaran Yıldırım, "Adnan Menderes'i idam sehpasına götüren, merhum Saidi Nursi'yi hapislerde çürüten tek parti CHP zihniyeti budur." diye konuştu.

        Alandakilere "Bitlis, FETÖ'ye gereken cevabı, PKK'ya hak ettiği cevabı verecek mi? Bitlis, bu şer odaklarına katılan CHP'nin yöneticilerine cevap verecek mi?" sorularını yönelten Yıldırım, vatandaşlardan "evet" yanıtını aldı. Bitlis'in "evet" diyerek bir dönemin kapılarını kapatıp, yeni bir dönemin aydınlık kapılarını aralayacağını belirten Yıldırım, anayasa değişikliğiyle Türkiye'de her zaman güçlü hükümetler döneminin başlayacağını, "seçim oldu, hükümet kurulmadı, güven oyu almadı" gibi durumların ortadan kalkacağını söyledi.

        Başbakan Yıldırım, hükümeti kuranın da görevine son verenin de millet olacağının altını çizdi.

        Geçmişte medya manşetleriyle hükümetlerin kurulduğuna, devrildiğine, yargı müdahaleleriyle hükümetlerin alanlarının daraltıldığına işaret eden Yıldırım, Türkiye'de yaşanan darbeler ile milletin seçtiği hükümetlerin iş başından uzaklaştırıldığını anımsattı.

        Artık 1982 model darbe anayasanın iş görmediğine, arıza yaptığına ve kriz ürettiğine dikkati çeken Yıldırım, mevcut sistemin ülkenin sorunlarına kalıcı çözüm üretemediğini, ekonominin yeterince büyüyemediğini anlattı.

        Yıldırım, AK Parti döneminde ekonominin 3 kat büyüdüğünü, engellemeler ile karşılaşılmazsa bu büyümenin 5 kat olacağına inandığını dile getirdi. 14 yıldır millete hizmet ederken bir yandan da şeytan taşladıklarını aktaran Yıldırım, kendileri "iş yapalım" dedikçe birilerinin "hayır" dediğini belirtti.

        Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle bu engellerin tamamen ortadan kaldırılacağını ifade eden Yıldırım, milletin sandıkta doğrudan cumhurbaşkanını seçeceğini ve hükümetine de karar vereceğini söyledi.

        Yıldırım, milletin seçtiklerine artık "kimsenin karışamayacağı"nı, "burnunu sokamayacağı"nı, 5 yıl boyunca güçlü hükümetlerin iş üreteceğini vurguladı.

        - "Milletin patron olduğu yerde tek adam olur mu?"

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Tek adam" dediğini hatırlatarak, "Tek adam görmek istiyorsan aynaya bak aynaya." diyen Başbakan Yıldırım, "Seçim olan yerde tek adam olur mu, milletin patron olduğu yerde tek adam olur mu?" diye sordu.

        Yıldırım, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle Türkiye'nin bekleyen bir çok sorununa köklü çözüm geleceğinin altını çizdi.

        - "Ay yıldızlı bayrakları sallayın alçak PKK görsün"

        "Bitlisliler, Kürtlüğünüzle iftihar edin, iftihar edin. Asla Kürtlüğünüz sizin herhangi bir eksikliğiniz değildir." diye seslenen Yıldırım şunları kaydetti:

        "Kürtlüğünüzle iftihar edin ama bir şeyle daha iftihar edelim. Şu ay yıldızlı bayrakları göreyim, ay yıldızlı bayrağımızla da iftihar edelim, sallayın o al yıldızlı bayrakları, alçak PKK görsün bunları. Hem Kürtlüğümüzle iftihar edeceğiz hem de devletimizle Türkiye Cumhuriyetiyle iftihar edeceğiz. Çünkü biz bin yıldır bu topraklardayız. Savaşta, neşede, tasada beraber olduk, bundan sonra da devamlı beraber olacağız. Aramızı bozmaya çalışan bu alçak terör örgütünü aramızdan söküp atacağız, inşallah.

        Bu CHP, HDP cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili hiçbir şey konuşmuyorlar. İşleri güçleri yalan dolan. Mecliste bu değişiklikler görüşülürken CHP, HDP neredeydi? Onlar kürsü işgal etmekle, insanları yumruklamakla meşguldü. Ne yaptıklarını gördünüz, her türlü çirkinliği, saldırıyı yaptılar. Kürsüyü parçaladılar, kürsüye kelepçelediler, işgaller yaptılar. Şimdi çıkmışlar hiç utanmadan, sıkılmadan 'anayasa değişikliği Meclisi zayıflatacak' diyorlar, Meclisi zayıflatan, itibarını azaltan sizsiniz, siz. Kürsü işgal eden sizsiniz, kimseyi konuşturmayan sizsiniz. Bu sistemle Meclisin gücü, etkisi daha da artıyor."

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler