Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUNCELİ (AA) - Tunceli'de bölücü terör örgütüne yönelik başlatılan operasyonda etkisiz hale getirilen 14 teröristin, bölgede sık sık yol kesip, araçları ateşe vererek terör örgütü propagandası yapan terörist grup olduğu belirlendi.

        Kent merkezine bağlı Tunceli-Erzincan karayolu yakınındaki Kutuderesi bölgesinde Tunceli İl Jandarma Komutanlığı timlerince, sabah saatlerinde bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik başlatılan ve 14 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonun ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

        Zorlu arazi koşullarının olduğu bölgedeki operasyon sırasında arama tarama yapan güvenlik güçleri teröristlerin barınabileceği bir sığınak tespit etti.

        Bu sırada teröristlerce güvenlik güçlerine yönelik açılan ilk ateşte bir asker hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandı.

        Yaralı askerin bölgeden alınıp helikopter ile Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesine kaldırılması sonrası sığınakta çok sayıda terörist olduğu saptandı.

        Bu tespit sonrası bölgede gerekli tedbirleri alan Mehmetçik, sığınaktaki teröristlere "teslim olmaları" yönünde çağrıda bulundu.

        - Yol kesip araçları ateşe veren teröristler ölü ele geçirildi

        Teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine bölgeye gelen takviye birlikler desteğindeki güvenlik güçleri ile teröristler arasında yoğun çatışma yaşandı. Çatışmada, sığınaktaki 14 terörist ölü ele geçirildi.

        "Kobra" tipi helikopterlerin de teröristlerin kaçış güzergahlarını ateş altına aldığı operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin Mehmetçik'in zorlu şartlar altındaki kararlı mücadelesi ve yoğun silahlı çatışmasında etkisiz hale getirildiği belirtildi.

        Savaş uçakları ya da helikopter ateşiyle değil, Mehmetçik'in birebir silahlı çatışmaya girerek etkisiz hale getirdiği teröristlerin bölgede 2015-2016 yılları arasında sık sık yol kesip, araçları ateşe vererek terör örgütünün propagandasını yapan grup olduğu anlaşıldı.

        Bölgedeki operasyonun havadan ve karadan sürdürüldüğü öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler