Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Mutlaka farklılıkları bir zenginlik olarak değerlendirip, her bir zenginliğin bu topraklara birçok şey kattığının da bilinci içerisinde hareket etmemiz lazım." dedi.

        Tüfenkci, beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası Malatya Şubesi 21. Olağan Genel Kurulu'na katıldı.

        Kurulda konuşma yapan Bakan Tüfenkci, Türkiye'nin önemli bir sürece girdiğini söyledi. Referandumun önemine dikkati çeken Tüfenkci, "Mevcut sistemden yana olanlar ve bu sistemin değişmesi gerektiğini, Türkiye'nin hızlanması, dünyayla rekabet edebilmesi, büyümesi gerektiğini, Türkiye'nin işe, aşa daha fazla ihtiyacı olduğunu ifade edenler 'evet'te birleşiyor. Eski sistemin kaymağını yiyenler, eski sistemin boşluğundan yararlananlar ise 'hayır'da birleşiyor. Bir de terör örgütlerine bakın, onlar ne diyor? Yurt dışındaki egemen güçlere bakın bir de bizim Türk insanına, millete bakın onlar ne diyor? Kim nerede birleşiyor hep beraber görmüş oluyoruz." ifadesini kullandı.

        Güçlü bir Türkiye, güçlü bir yönetim, daha fazla insanına iş sağlayacak ortamlar olmasını istediklerini vurgulayan Tüfenkci, halk oylamasında herkesin bugünlerini değil yarınlarını, memleketi düşünerek, evet demesi gerektiğini düşündüklerini kaydetti.

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da şeker fabrikalarının geçmişte yaşadığı süreçleri anlatarak, üreten Türkiye için çalışmalarını sürdüğünü söyledi.

        Referandum sürecine dikkati çeken Çalık, "Büyük ve güçlü Türkiye için, demokrasinin tesisi için milli egemenliğin kayıtsız ve şartsız devam etmesi için işçilerimizin, çiftilerimizin, esnafın, tüm vatandaşların daha güçlü bir Türkiye'ye uyanabilmesi için inşallah 16 Nisan'da emekçi kardeşlerimin de evet diyeceğini biliyorum." ifadesini kullandı.

        - Bakan Tüfenkci, "lokma" programına katıldı

        Olağan Genel Kurul'daki açılış konuşmalarının ardından Bakan Tüfenkci, Yeşilyurt ilçesi Cumhuriyet Örnekköy Mahallesi'nde düzenlenen "lokma" programına katıldı.

        Bakan Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, barış, kardeşlik ve huzurun olmazsa olmaz olduğunu söyledi.

        İstikrar ve güvenin bir ülkenin ayakta kalması için temel şart olduğuna işaret eden Tüfenkci, şunları kaydetti:

        "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün temellerini attığı bu devletin daha uzun yıllar barış, kardeşlik içerisinde yaşaması için her birimizin elimizden gelen çabayı ortaya koymamız lazım. Çevremizde etnik kimliklerden veya mezhep savaşları nedeniyle neler yaşandığını, ne değerlerin gittiğini, ülkenin elden gittiğin, kimseye yar olmadığını görüyoruz. Kurtuluş Savaşı'nı, Cumhuriyeti birlikte yapanlar olarak gerçekten bu değerlerimize yani Türkiye Cumhuriyeti'ni var eden değerlere sahip çıkmamız lazım. Elbetteki herkesin mezhebiyle, diniyle, meşrebiyle, kimliğiyle övünmesi gerekir ama bir şeyle daha övünmesi gerekir o da Türkiye Cumhuriyeti, bayrağımızla ,vatanımızla, memleketimizle de övünmemiz gerekir. Bu payda içerisinde yaşadığımızı coğrafyayı zenginleştirmek, ülkemizin refah düzeyini artırmak, ülkemizi büyütmek için mutlaka farklılıkları bir zenginlik olarak değerlendirip, her bir zenginliğin bu topraklara birçok şey kattığının da bilinci içerisinde hareket etmemiz lazım. Bunun temel noktası da insan sevgisi."

        Malatya Valisi Mustafa Toprak ise bin yıldır bir arada yaşamanın kardeşliğini ve sevgisini gönüllerinde, yürüklerinde hissettiklerini belirterek, hiçbir ayrışma, uzaklaştırma olmadan tüm insanları sevdiklerini bildirdi.

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise Anadolu'da, Türkiye'de bu sofralara alışık olduklarını belirterek, bu sofralarda yetişenlerin hep bu topraklara barış, hoşgörü ve kardeşliğin tohumlarını ektiğini vurguladı.

        Bu topraklarda doğdukları için kendilerini şanslı hissettiklerini belirten Ağbaba, "Dünyanın hiçbir yerinde aslanla ceylanı aynı kucakta barış içerisinde yaşatan bir anlayış yok. Hacı Bektaş-ı Veli, Ahmed Yasevi, Yunus Emre, dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Onlar hep bu topraklara barışı, kardeşliği ektiler. Belki bugün diğer ülkelerden farklıysak, diğer ülkelerdeki gibi birbirimizi boğazlamıyorsak bu değerlerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bizlere, siyasetçilere, burada bulunan insanlara düşen görev de bu ekilen barış, kardeşlik, hoşgörü tohumlarına su vermektir." diye konuştu.

        Ağbaba, komşu ülkelere bakıldığında laik, demokratik cumhuriyetin değerini bir kez daha anlamak gerektiğini belirterek, siyasi görüşleri farklı olsa da hep bir arada olduklarını ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler