Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Köylüsünün, işçisinin, esnafının, gençlerinin sorunlarını çözmek yerine siyasi istikballeri uğruna Türkiye'nin geleceğini gözden çıkaranlara milletimiz 16 Nisan'da 'hayır' diyecek, geçit vermeyecektir. Buna olan inancımız tamdır." dedi.

        Torun, teşkilat üyeleriyle Korgan ilçesindeki esnafı ziyaret ederek vatandaşlardan halk oylamasında "hayır" için destek istedi.

        İlçede ev ziyaretleri de gerçekleştiren Torun, gazetecilere yaptığı açıklamada, 16 Nisan'a kadar halkı bilgilendirmek için seçim çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

        Torun, getirilmek istenen anayasanın Türkiye'yi eyalet sistemine götüreceğini öne sürerek, "Başkanlık sitemi demek federasyon demektir. Bu da Türkiye'yi bölünmeye götürecek, felakete sürükleyecektir. Tarafsız olması gereken cumhurbaşkanlığının yerine partili cumhurbaşkanlığı geliyor. Bir siyasi partinin genel başkanı tarafsız cumhurbaşkanı olamaz. 80 milyon Türk insanını kucaklamaz, bir arada tutamazsa millet parçalanır. Millet parçalanırsa devletin toprakları da parçalanacaktır." ifadesini kullandı.

        "Şimdiden hayır diyenler terörist ilan ediliyor, hain ilan ediliyor" diyen Torun, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "İşte terör örgütlerinin de istediği budur. 'evet' diyen de, 'hayır' diyen de bizim insanımız. Bu vatan toprakları üzerinde yıllardır bir arada kardeşçe yaşadık. Birlikte ürettik, birlikte paylaştık. Meclisine, Cumhuriyetine sahip çıkmak isteyenlere terörist diyenler, önce kendi yaptıklarını bir düşünsünler, PKK ile masaya oturup anlaşma yapanlar, FETÖ ile yıllarca birlikte devletin bütün kurumlarını çökertenler, onlara yardım ve yataklık yapanlar şimdi bu anayasa ile Türkiye'nin geleceğini karartmak istiyor."

        Torun, Türk milletinin 16 Nisan'da "hayır" diyerek bunlara "dur" diyeceğini savunarak, vatandaşların vatanına, milli birliğine ve bütünlüğüne sahip çıkacağına emin olduğunu bildirdi.

        Anayasa değişikliğine gerçek vatansever, milliyetçi ruha sahip hiçbir Türk insanının "evet" demeyeceğini iddia eden Torun, sözlerini şöyle tamamladı:

        "97 yıl önce egemenlik saraydan alınıp halka verilmiştir. Bu ülkeyi kurtaran da kuran da Gazi Meclistir. Şimdi milletin egemenliği tekrar halktan alıp saraya vermek istiyorlar. Canı istediğinde hiç kimseye sormadan Meclisi fesheden, istediğinde ülkeyi savaşa sokabilen, 80 milyon Türkiye'nin bütçesini yapan, parasını istediği gibi harcayabilen bir kişi düşünün. Bu ülkeyi felakete sürüklemek değil de nedir? Hem cumhurbaşkanı olsun, hem başbakan, hem de parti genel başkanı olsun. Bunun adı tek adamlıktır. Bütün yetkileri ve ülkenin tapusunu tek bir kişiye vermek isteyenler Türkiye'yi, Türk insanını seviyor olamaz. Milletin geleceğini düşünüyor olamaz. Köylüsünün, işçisinin, esnafının, gençlerinin sorunlarını çözmek yerine siyasi istikballeri uğruna Türkiye'nin geleceğini gözden çıkaranlara milletimiz 16 Nisan'da 'hayır' diyecek, geçit vermeyecektir. Buna olan inancımız tamdır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler