Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "PKK'ya bakın. Dağdaki elebaşlarının '16 Nisan'da evet çıkarsa biz biteriz' demesine bakın. Nerede durmanız gerektiği belli. Siz iradenizin, geleceğinizin yanında durduğunuzu 15 Temmuz'da gösterdiniz. Türkiye'nin kalkınmasını, büyümesini istemeyen, bu coğrafyada istediği gibi at oynatmak isteyenlerin tavrına bakın. Yine nerede durmanız gerektiğini bilirsiniz, biliyorsunuz." dedi.

        Arslan, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın da katıldığı Tarsus Çamtepe Otoyolu Kavşağı Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her yerini kalkındırdıkları gibi Mersin'in de kalkınması için üzerilerine ne düşerse yaptıklarını belirtti.

        Mersin'e sadece kendi Bakanlığı tarafından 15 yılda 3 milyar 620 milyon lira tutarında yatırım yapıldığını ifade eden Arslan, buna, kenti Gaziantep ve İstanbul'a bağlayacak hızlı tren projesinin dahil olmadığını, onların da eklenmesiyle bu rakamın katlanacağını kaydetti.

        Bugün, bölgesel havalimanın inşaatına tekrar başlaması sürecini başlattıklarını hatırlatan Arslan, "Daha önce ne yazık ki talihsiz bir süreç yaşamıştık. Yap işlet devret modeliyle ihale yaptık. Ancak yüklenici yürütemedi. Dolayısıyla kamu kaynaklarıyla merkezi hükümetin bütçeyle yapması kararı neticesinde bugün inşaatına başladık. İnşallah önümüzdeki yıl sonunda bitiriyoruz." dedi.

        Arslan, bu kadar önemli bir havalimanının otoyola bağlanması gerekliğinden hareketle otoyol bağlantı ihalesi ile havalimanın demiryolu ağına bağlanması için de ihale süreçlerini başlattıklarını belirtti.

        Arslan, bölgenin ulaşılabilirliğini kolaylaştırmak için temelini attıkları kavşağın çok önemli olduğunu vurgulayarak, sözleşmesine göre önümüzdeki yıl nisanda bitecek kavşağın bu sene sonunda tamamlanacağını kaydetti.

        - OSB otoyola bağlanacak

        Mersin'de, bakanlıkları tarafından devam eden proje sayısının 23 olduğunu, havalimanıyla bunun 24'e çıktığını ifade eden Arslan, "Organize Sanayi Bölgesi'ni otoyola bağlayacak kavşağın da ihale sürecini başlattık. 8 Nisan'da tekliflerini alıyoruz. 25 proje olacak." diye konuştu.

        Bunlarla sınırlı kalmayacaklarını söyleyen Arslan, talepler çerçevesinde Mersin'in ne ihtiyacı varsa yerine getireceklerini aktardı.

        Sürekli tünel ve viyadükler içeren Akdeniz sahil yolunu da çok önemsediklerini dile getiren Arslan, bugün orada 6 tünel açacaklarını belirterek, "Bolu Dağı tünelini bu ülke 17 yılda bitirebildi. Biz şimdi sadece bir yılda bu yıl 62 kilometre tünel bitireceğiz." dedi.

        Mersin'in üretim merkezi ve ihracata ciddi katkı veren bir lojistik üssü olduğuna işaret eden Arslan, bu üssün ülkenin her yerine daha konforlu bir şekilde erişmesi ve ulaşması gerektiğinin farkındalığıyla bu tünelleri yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

        Mersin'in güçlü desteği oldukça daha fazla hizmet edeceklerini ifade eden Arslan, şöyle devam etti:

        "Ama sadece bir cümle söyleyeyim. PKK 'ya bakın. Dağdaki elebaşlarının '16 Nisan'da evet çıkarsa biz biteriz' demesine bakın. Nerede durmanız gerektiği belli. Siz iradenizin, geleceğinizin yanında durduğunuzu 15 Temmuz'da gösterdiniz. Türkiye'nin kalkınmasını, büyümesini istemeyen, bu coğrafyada istediği gibi at oynatmak isteyenlerin tavrına bakın. Yine nerede durmanız gerektiğini bilirsiniz, biliyorsunuz."

        "Herkesin söz verdiği ama kimsenin anayasa değişikliğine yanaşmadığı bir dönemde 316 milletvekilimizle biz imzamızın arkasında durduk." diyen Arslan, şunları kaydetti:

        "Meclisteki bütün kavgalara rağmen bu konuda elbetteki arkadaşlarımıza, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza duruşları nedeniyle teşekkür ediyoruz. Ama bir teşekkürü de hakkını yememek adına Sayın Devlet Bahçeli'ye yapıyoruz, MHP'ye yapıyoruz. Hainlerin ne dediğine bakmadan, onların yanında durma görüntüsü verenlerin ne dediğine bakmadan 'Ülkemizin geleceği adına bu doğru bir adımdır' dediler ve o gün mecliste de durdular, bugün sahada da duruyorlar. Bu meydanda AK Parti'nin bütün üst yönetimi, MHP'nin bütün üst yönetimi burada. Bu da gösteriyor ki ülkenin bekası, istikrarı ve istikbali söz konusu olduğunda bugüne kadar dik duran devlet politikası izleyenler, milletinin yanında olanlar bugünden sonra da 16 Nisan'dan sonra da milletinin yanında olacaklar. Buna hiç şüpheniz olmasın. Ama hainlere ve dış güçlere destek olmamak, onların istediği bir sonucun çıkmaması adına bugünden sonra daha çok iş düşüyor hepimize. 16 Nisan'da inşallah biz bu birlikteliği gösterirsek Mersin'den rekor çıkacak. Mersin tüm dünyaya dersini verecek. Benim bundan hiç şüphem yok. Tüm dünyaya özellikle de hainlere ders vermeye hazır mısınız?"

        Konuşmaların ardından Arslan, Elvan, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ile diğer yetkililer tarafından temel atıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler