Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Kültürel değerlerimize ve toplumsal hassasiyetlerimize uygun, nitelikli tiyatro eserlerinin insanımızla buluşması çok büyük önem taşımaktadır. Geleneksel Türk Tiyatrosu'nu yaşatmak ve tiyatrolarımızın gelişimini sağlamak için gereken hassasiyeti her zaman göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

        Başbakan Yıldırım, "27 Mart Dünya Tiyatro Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajında, toplumların evrensel değerlere sahip olmasında ve kültürler arası etkileşimde sahne sanatlarının çok önemli yere sahip olduğunu belirtti.

        Birey ve toplum arasındaki ilişkiyi irdelemesi, topluma ayna tutması bakımından tiyatro sanatının sahne sanatları arasındaki rolünün büyük olduğuna dikkati çeken Yıldırım, tiyatro sanatının toplumu kültürel olarak geliştirdiğini, bireye farkındalık ve empati yeteneği kazandıran güçlü bir eğitim aracı olduğu vurguladı. Başbakan Yıldırım, mesajında şunları kaydetti:

        "Kültürümüzde tiyatro sanatı her zaman var olmuş ve toplum tarafından kıymet görmüştür. Meddah, orta oyunu, Karagöz ve kukla gibi çeşitli kollarıyla Geleneksel Türk Tiyatrosu, bir kültür mirası olarak geçmişten geleceğe varlığını sürdürmekte ve dil varlığımızın korunmasına katkı sunmaktadır. Kültürel değerlerimize ve toplumsal hassasiyetlerimize uygun, nitelikli tiyatro eserlerinin insanımızla buluşması çok büyük önem taşımaktadır. Geleneksel Türk Tiyatrosu'nu yaşatmak ve tiyatrolarımızın gelişimini sağlamak için gereken hassasiyeti her zaman göstereceğiz.

        Bu anlamda 3, 4, 5 Mart tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz 3. Milli Kültür Şurası'nda dile getirilen çözüm önerilerini çok önemsiyoruz. Önümüzdeki süreçte, ülkemizi her alanda olduğu gibi sanat alanında da daha ileri noktalara taşımanın gayreti içerisinde olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, tiyatro sanatçılarımızın ve çalışanlarımızın 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü kutluyor, bütün sanatseverleri gönülden selamlıyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler