Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AĞRI (AA) - Ağrı Belediye Başkan Vekili Musa Işın, "Referanduma gitmemizin tek sebebi, memlekette koalisyonlar, milletvekili transferleri ve ekonomik istikrarsızlık olmasın. Kim bizi idare edecekse net şekilde ortaya çıksın." dedi.

        Işın, Yücekapı beldesini ziyaret edip vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'nin içerisinde de dışında da düşmanının bir olduğunu söyledi.

        Vatana göz dikenlerin karşısında olacaklarını ifade eden Işın, "Biz onları 16 Nisan'da sevindirmeyeceğiz. Devletimiz daha da zenginleşecek. Devletimizin her tarafta dünya kadar hizmeti oluyor. Niye son 15 yıldır çok güzel hizmetler yapıldı? Çünkü ekonomik ve siyasi istikrar var. Başımızda büyük bir lider var." dedi.

        16 Nisan'daki referandumun parti ile alakası olmadığına işaret eden Işın, şöyle konuştu:

        "Referanduma gitmemizin tek sebebi, memlekette koalisyonlar, milletvekili transferleri ve ekonomik istikrarsızlık olmasın. Kim bizi idare edecekse net şekilde ortaya çıksın. Yani şimdi belediye başkanını 5 yıl seçtik, 5 yıl sonra beğenmediniz yeniden seçime gidilecek, değiştirilecek. Yani beğenirseniz devam beğenmezseniz 'dur' diyeceksiniz. Aynen cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi de budur, başka bir şey de yok. Yani sadece sistem değişiyor başbakan aradan çıkıyor. Cumhurbaşkanı memleketi idare edecek, darbeler olmayacak, zenginlik olacak ve ülkemiz ileriye gidecek bu kadar. Bir köyde hiç iki muhtar olur mu? Bir ilde iki vali de olmaz çünkü aralarında sıkıntı olur. Önceki dönemlerde başbakan ile cumhurbaşkanları arasında sıkıntılar oluyordu, bunları gördük."

        Devlet olarak amaçlarının halkın refah ve huzur içerisinde yaşamalarını sağlamak olduğunu söyleyen Işın, ülkedeki huzur ve birliğe sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi.

        Işın, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan neredeyse biz de her zaman olduğu gibi hep onun yanında olacağız. Çünkü 15 yıldır cumhurbaşkanımız bu halkın derdine ortak oldu, ülkemizi hep ileriye götürdü. Biz de bugün onun yanında olacağız." ifadesini kullandı.

        Terör olaylarına değinerek huzuru bozanlara asla fırsat verilmemesini isteyen Işın, şunları kaydetti:

        "Çocuklarımızı ellerimizden götürenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Gözyaşına sebep olabilecek her türlü hadiseden kendimizi ve ailemizi uzak tutacağız. Biz, devlet ve halk olarak üç beş tane çapulcuyla mı başa çıkamayacağız. Bin yıldan fazladır Kürt, Türk, Laz ve Çerkez Türkiye'deki bütün milletler olarak İslam tevhidi altında birleşmiş milletiz. Bu güne kadar birlikte yaşamış, komşuluk ve iş ortaklığı yapmışız. Birlikte tek vücut olmuşuz. Kimse kimseye sen Kürt'sün, sen Türk'sün diye bir şey söylemiyor. PKK dinden, inançtan uzak bir terör örgütü olduğu gibi bizim ülkemizi karanlıklara götürmek istediğini hepimiz anladık."

        Işın'a, ziyaretinde Eleşkirt Kaymakamı Recep Öztürk, Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattin Sarı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Erhan Tenekeci de eşlik etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler