Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, "Millet iradesine müdahale etmeye çalışanlara, yurt dışındaki seçmenimiz en güzel cevabı sandıkta verecektir." değerlendirmesinde bulundu.

        Yeneroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bulunduğu coğrafyada kilit noktada olan Türkiye'nin siyasi sisteminin yeniden düzenlenmesinin temel ihtiyaç olduğunu ifade ederek, bu noktada millet egemenliğinin tam anlamıyla tesis edilmesinin şart olduğunu belirtti.

        Bunu sağlayacak olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle siyasi istikrarını güçlendiren bir döneme geçiş yapılacağını aktaran Yeneroğlu, bu dönüm noktasında yurt dışında bulunan 3 milyona yakın seçmene tarihi bir görev düştüğünü vurguladı.

        Yurt dışında yaşayan seçmenlerin vatandaşlık bilinciyle hareket ederek Türkiye'nin kaderini belirleyeceklerini ve ilk olarak Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, İsviçre ve Danimarka’da yaşayan seçmenlerin oy kullanmaya başlayacaklarını hatırlatan Yeneroğlu, şunları kaydetti:

        "Diğer ülkelerde farklı tarihlerde açılacak sandıklarda vatandaşlarımız 9 Nisan tarihine kadar siyasi iradelerini sandığa yansıtacaklardır. Gümrüklerde oy kullanma işlemiyse 16 Nisan tarihine kadar devam edecektir. Bazı Avrupa ülkelerinde siyasiler ve basının önemli bir bölümü yoğun bir biçimde ‘hayır’ için çalışmaktadırlar. Yine terör örgütü yandaşları hiçbir engellemeyle karşılaşmamakta, aksine adeta teşvik edilmektedir. Diğer yandan halk oylamasında ‘evet’ diyecek olanların toplanma ve fikir özgürlükleri ellerinden alınmaktadır. Böyle bir dönemde tüm memleket sevdalıları büyük bir sorumluluk taşımaktadır. Unutmayalım ki milletimiz 15 Temmuz darbe girişimi gibi bugüne kadar birçok müdahaleye karşı eşine az rastlanır bir duruş sergilemiş, Türkiye’nin istikametine yalnızca millet iradesinin karar vereceğini tüm dünyaya göstermiştir. İnancım odur ki bu süreçte de millet iradesine müdahale etmeye çalışanlara, yurt dışındaki seçmenimiz en güzel cevabı sandıkta verecektir. Geleceğin Türkiyesini inşa etmek için her bir seçmeni yarından itibaren ‘evet’ oyunu kullanmaya davet ediyorum.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler