Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, denetimli serbestlik uygulaması kapsamında, 2013 yılında pilot olarak uygulamaya başlanan "elektronik izleme" çerçevesinde 2 bin 885'i Adana'da olmak üzere Türkiye genelinde 24 bin 399 kişinin denetim ve takibinin yapıldığını bildirdi.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Elektronik İzleme Sistemine Geçişte Denetimli Serbestlik Hizmetlerinin Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi Avrupa Birliği Eşleştirme Projesi" bölgesel toplantısı, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde başladı.

        Burada konuşan Yeldan, kentte denetimli serbestlik kapsamında 13 bin 195 yükümlünün aktif olarak infaz, denetim ve rehabilitasyon süreçlerinin devam ettiğini bildirdi. Yeldan, şunları kaydetti:

        "2013 yılında pilot olarak uygulamaya başlanan 'elektronik izleme' çerçevesinde 2 bin 885'i Adana'da olmak üzere Türkiye genelinde 24 bin 399 kişi denetim ve takip altında tutuldu. Halen ilimizde 275'i ev hapsi (konutta infaz), 46'sı mağdura yaklaşmama, 25'i il dışına çıkmama olmak üzere toplam 346 riskli yükümlünün aktif olarak denetim ve takibi elektronik sistemlerle gerçekleştiriliyor. Bu sistemle, adalet açısından etkin, verimli ve güvenilir bir infaz, yükümlü açısından suç ve suç ortamlarından uzak durma, aile bireyleri ile daha fazla vakit geçirme ve kurallara uyma becerilerinde artış gibi gelişmeler sağlanmıştır. Mağdur açısından ise özellikle aile içi şiddet suçlarında mağdura etkili koruma desteği verilerek kendisini emniyette hissetmesi ve tekrar travma yaşamama gibi fayda sağlarken, toplumsal olarak da suça maruz kalma ve mağdur duruma düşme olasılığını azaltmıştır."

        Elektronik İzleme Avrupa Birliği (AB) Projesi Yöneticisi ve Denetimli Serbestlik Uzmanı Jos Ter Voert ise projenin amacının, elektronik izleme alanında Türkiye'nin AB norm ve standartlarına ulaşması olduğunu kaydetti.

        Voert, Adana'daki denetimli serbestlik uygulamalarının çok iyi olduğunu, karşılıklı görüş alışverişi ile standartların daha da yükselmesinin sağlanacağını sözlerine ekledi.

        Konuşmaların ardından, Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde elektronik izleme çalışmalarında kullanılan cihazlar ve uygulamaların tanıtımı yapıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler