Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu anda Kemal Kılıçdaroğlu bir cinnet hali içerisindedir. Bugünkü sistem devam etsin diyor, niye? Çünkü onun eline verdikleri bir pusula var. Sen boşver diyorlar oyu ya sana oy mu lazım sanki. Yarın yaparız darbeyi seni getiririz, yarın basarız ekonomik krizi seni getiririz." dedi.

        Çaykara ilçe meydanında vatandaşlara hitap eden Soylu, Türkiye'de herkesin siyaset yapabileceğini ve her şeyi söyleyebileceğini belirtti.

        Soylu, "Bu güvenlik politikası ve ortaya koyduğumuz terörle mücadelenin başarısız olması için ellerinden geleni yapıyorlar. Her türlü iftirayı atıyorlar, bunu da görüyoruz ama yolumuzdan dönecek değiliz. Oradaki kardeşlerimizi bu musibetten kurtaracağız." ifadesini kullandı.

        Konuşmasında doğu illerine yaptığı ziyaretlere değinen Soylu, şöyle devam etti:

        "Buralara hep bilerek gittik. Bilmenizi istiyoruz şurası nasıl ay yıldızlı gelincik tarlası gibiyse oralardan sizlere selam söyleyenlerin ellerinde de ay yıldızlı bayraklar var, size selam söylüyorlar. Bizim kardeşimiz onlar, onları da bu musibetten kurtaracağız. Biz anneyiz, biz babayız, evlatlarımız var bizimde. 13 yaşındaki çocukları annesinin dizinin dibinden, okula gitmesi gerekirken, geleceğe ait ümitlerini ortaya koyması gerekirken annesinin dizinin dibinden zorla dağa kaçırıp götüren o PKK'yı eğer engelleyemezsek ve o çocuklar hala dağa götürülüp kaçırılıyorsa bu İçişleri Bakanlığı bu kardeşinize haram olsun."

        -"Esir olmuş bir durumdadır"

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Soylu, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "PKK ile hangi dönemde işbirliği yapacaksın? Terörün hem de en yüksek mücadele yaptığı dönemde. Terörün değirmenine can suyu taşıyacaksın. Bu millet Kılıçdaroğlu seni affetmeyecek, bak göreceksin. Bu millet senin peşine tenekeyi takacak, sana yallah diyecek. Bu ülke için talihsizliksin diyecek. Siyaset yapabilirsiniz ama ülkede bir beka meselesi varsa her şeyi yapabilirsiniz ama bu beka sorununu zayıflatmak için bir adım atarsanız bu konuda çok sıkıntılı bir süreçle karşı karşıya kalırsınız. Yine ötekisi kim beraber olduğu? FETÖ. Bu nasıl genel başkan oldu? Kasetle değil mi? Kaseti kim yaptı? FETÖ. Peki nasıl beraberler şimdi? Onu genel başkanlığa getirdiler, arkadan da destekliyorlar. Ellerinden geleni yapıyorlar. Ya korkuyor ya ortak veyahut da başka bir şey var esir. Esir olmuş bir durumdadır."

        - "Nedir bu cinnet hali?"

        Soylu, CHP'li seçmenlere seslenerek, Kılıçdaroğlu'na bazı soruları yöneltmeleri gerektiğini bildirdi.

        İçişleri Bakanı Soylu, şu görüşlere yer verdi:

        "CHP'li kardeşlerime söylüyorum, tam bu işlerin belini kırmak üzereyken bunlara can suyu taşıyan anlayışa bir sorun bakalım ne yapmak istiyorsunuz diye. CHP'li kardeşlerim benden yakın mı size Murat Karayılan? Bu sorunun cevabını istiyorum. Kemal Kılıçdaroğlu sana da söylüyorum, Pensilvanya'daki o meczup, o mahluk, o cani buradaki insanlardan sana yakın mı? Bize bir cevap ver. O hain teröristler şu anda her tarafa baskı kurmak için çaba sarf eden ama fırsat bulamayan teröristler, o PKK'lılar sana buradaki insanlardan daha mı yakın? Bunun cevabını verecek. CHP'li kardeşlerim ne olursunuz bunu sorsunlar. Nedir bu cinnet hali? Şu anda Kemal Kılıçdaroğlu bir cinnet hali içerisindedir. Bugünkü sistem devam etsin diyor, niye? Çünkü onun eline verdikleri bir pusula var. Sen boşver diyorlar oyu ya sana oy mu lazım sanki. Yarın yaparız darbeyi seni getiririz, yarın basarız ekonomik krizi seni getiririz. Sana oy mu lazım? Medya ve yargı ile elimizden geleni yaparız, sen bu sistemi muhafaza et. Ne kadar yaparsan yap, ne kadar çaba sarf edersen et, bu sistemi millet değiştirecek."

        Çaykara halkını hiçbir zaman mahçup etmediklerini vurgulayan Soylu, şunları kaydetti:

        "Allah şahit bugün canımızı teslim etsek bilesiniz ki öteki dünyaya huzurlu gideriz. Çünkü bu memlekete ve bu memleketin ayağına bir şey batırmaya çalışana karşı sinmedik, korkmadık, geri durmadık. Bizim elimize hangi yetkiyi verdiyseniz o yetkiyle beraber elimizden geleni yapmaya çalıştık. Ne söz verdiysek yerine getirmek için büyük çaba harcıyoruz."

        Soylu, konuşmasının ardından beraberindeki AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ve Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ile vatandaşlara karanfil attı.

        Öte yandan Soylu'yu, parti otobüsü ile ilçe meydanına gelişi sırasında ellerinde Türk bayrakları bulunan atlı gençler karşıladı.

        (Bitti)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler