Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Erzurum'da, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü görevlilerince, arama kurtarma ekiplerine verilen çığ olaylarına müdahale eğitimi renkli görüntüler oluşturdu.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl AFAD Müdürlüğü görevlilerince, Palandöken Dağı'ndaki Türkiye'nin tek çığ eğitim merkezi olan Erzurum AFAD Çığ Eğitim Merkezi'nde, Palandöken Kayak Merkezi'nde görevli Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri ile Erzurum Büyükşehir Belediyesine bağlı Ejder 3200 Arama Kurtarma ekiplerine çığ eğitimi verildiği belirtildi.

        Eğitimlerin süreceği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Birçok kayak merkezinde sezonun neredeyse sona ermesine rağmen Palandöken’de kayakseverler hala kayak yapmanın zevkini yaşıyor. Özellikle Nevruz Bayramı tatilini fırsat bilen İranlı turistler, Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerine akın etmiş durumda. Erzurum’da kayak merkezlerine ilginin bu kadar fazla olması güvenlik tedbirlerini de beraberinde getiriyor. Sezon öncesinde ve sonrasında yapılan eğitimlerle kayakseverlerin daha güvenli şekilde kayak yapmaları amaçlanıyor."

        Açıklama, söz konusu çığ eğitim merkezinde ekiplerin teorik eğitimleri ardından uygulama yaptığına işaret edilerek eğitimde çığa etki eden faktörlerin yanı sıra çığ öncesi ve sonrasında alınması gereken tedbirlerin anlatıldığı kaydedildi.

        Erzurum AFAD Birlik Müdürü Mehmet Rıza Andiç, kentteki tesislerin kayakseverler için daha güvenli hale getirilmesini amaçladıklarını belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:

        "Kursiyerlere, kar tabakası nasıl oluşur, tabaka nasıl bozularak çığ oluşturur, çığın çeşitleri ve etkileri nelerdir, çığın zararları nasıl önlenebilir, bir bölgede çığ olup olmadığını hangi test ve analizlerle anlayabiliriz, çığda arama kurtarmada kullanılan malzemeler ve çığda arama kurtarma, çığ anında yapılması gerekenler ve çığ olaylarında ilk yardım konularında ayrıntılı bilgiler aktarıyoruz."

        Andiç, kursiyerlerin, bir süre daha devam edecek eğitimlerin ardından sınava tabi tutulacaklarını ve başarılı olanlara sertifika verileceğini bildirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler