Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, anayasa değişikliğine ilişkin, "İlk kez denetleyen, denetlendirten ve aynı zaman da hukukun çizdiği sınırlarla birlikte sınırlandıran bir cumhurbaşkanlığı makamı gelecek." dedi.

        Bafra Öğretmenevi'nde sivil toplum örgütü temsilcileri ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Karaaslan, anayasa değişikliğine ilişkin 16 Nisan'daki halk oylamasına az bir süre kaldığını, AK Parti olarak önemli kararlar verdikleri her dönemde sivil toplum kuruluşlarından güç aldıklarını ve birlikte çalıştıklarını söyledi.

        Halk oylamasında AK Parti olarak MHP ile ortak hareket ettiklerini ve iki partinin de savunduğu gerçekler olduğunu belirten Karaaslan, "Belki de ilk kez Türkiye'nin, bundan sonraki Türkiye'nin yol haritasını belirlemek, 15 yıllık kazanımlarını korumak ve özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin etkileri daha çok sıcakken bir daha asla ve asla böyle bir girişimin kimsenin aklının ucundan bile geçiremeyeceği kadar güçlü bir yönetim elde edeceğimiz bir halk oylamasına gidiyoruz." diye konuştu.

        "Bu ülke güçlü adımlar atarken, bu ülkenin kurucu iradeleri yerine getirilirken 15 Temmuz darbe girişiminde kadın, erkek, çoluk, çocuk, genç yaşlı hiç ayırt etmeden can veren kahramanlarımız var ya onların göğüslerinin nasıl imanla dolu olduklarını gördük." ifadelerini kullanan Karaaslan, şu değerlendirmede bulundu:

        "Ondan dolayı Allah bize bir daha böyle acı yaşatmasın. Allah bize bir daha İstiklal Marşını yazdıracak büyük acılar yaşatmasın ama İstiklal Marşı bugün yine yazılacak olsa yine 'Korkma' diye başlardı, yine bu milletin ne kadar aziz bir millet olduğunu söyleyerek başlardı ve 'ulusun korkma, nasıl böyle bir imanı boğar, medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar' mısraları yine yazılırdı. Ben bu vatanın bir evladı olduğum için çok büyük gurur duyuyorum ve bundan sonra da yapacaklarımın konusunda da omuzlarımda çok daha büyük sorumluluk hissediyorum.

        Benim liderime, benim cumhurbaşkanıma bu ülkenin bekası için canını ortaya koymuş bir lidere tek adamlık safsatasını yakıştıranları kınıyorum. Yeni anayasayla yasama, yürütme yargı bu üçünü birinden ayırıyoruz ve bu üç erki kendi içlerinde güçlendiriyoruz. Bugün ben bir milletvekili olarak, şehrimi temsil eden tek kadın milletvekili olarak kadınlardan örnek vereyim: Kadınların çalışma hayatında ki şartları iyileştireceğiz, kadınların ekonomiye katkılarını güçlendireceğiz ya da kadınların şiddetle mücadele konusunda önlerini açıp rahatlatacak her hangi bir konuda ya da şehrimi ilgilendiren her hangi bir konuda bu şehrin binlerce oy almış milletvekili olarak gidip Meclise bir yasa teklifi veremiyorum şuanda ama gelecek sistemle birlikte her milletvekili asli görevini yapacak, yani Meclise yasa teklifi verebilecek, yani şehriyle ilgili sorunların çözümünde birinci adres olarak."

        Yeni anayasada cumhurbaşkanının denetlenebileceğinin altını çizen Karaaslan, "Cumhurbaşkanı şu an sokağa çıksa hepimizin gözü önünde bir suç işlese hiçbir yaptırımı yok, hiçbir cezai işlemi yok. Tek bir konu hariç, vatana ihanet. Bu vatan ihaneti de bana göre olabilir bir başkasına göre olamaz. Dolayısıyla kendini bu anlamda ilk kez denetleyen, denetlendirten ve aynı zaman da hukukun çizdiği sınırlarla birlikte sınırlandıran bir cumhurbaşkanlığı makamı gelecek." dedi.

        Programa Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar da katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler