Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Mardin'in Derik ilçesinde görevi başındayken şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün ağabeyi Ali Haydar Safitürk, saldırının planlayıcısının yakalanmasının yaralarını hafiflettiğini söyledi.

        Geçen kasım ayında PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen kaymakamın ağabeyi Safitürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her zaman devlete güvendiklerini belirterek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Sakarya Valiliğindeki törende, "Hiç bir şekilde bu şehitlerin kanları yerde kalmayacak." dediğini hatırlattı.

        Safitürk, bazı kişilerin, "İdareciler, Başbakan, bakan, milletvekillerinin çocukları neden şehit olmuyor?" dediğini aktararak, "Oysa ki idarecilerin yakınlarının şehit olduğunu duydum. En son milletvekilinin yeğeni şehit oldu. Bunları duymaları lazım." diye konuştu.

        Mevzu vatan olunca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahil herkesin gözünü kırpmadan ölüme gideceğine inandığını dile getiren Safitürk, "Bu andaki ölümün şehadet olduğunun şuuru içerisindedirler. Keşke şehadetle hayatımızı noktalayabilsek. Allah bizlere de nasip etsin. Mevzu vatan olunca biz ölümden korkmuyoruz, çünkü bu ölüm bizim için şehitliktir. Şehitlik Peygamber'e komşu olmaktır. Dünya hayatı çok önemli değil." ifadelerini kullandı.

        Ali Haydar Safitürk, şunları söyledi:

        "Bu işi organize edenlerin yakalanmış olması yaramızı hafifletmiştir. Başta Süleyman Soylu olmak üzere Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, idarecilerimize teşekkür ediyoruz. İnanıyorduk, bekliyorduk bu işi çözeceklerdi, canı gönülden teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, Allah razı olsun. İnanıyorum ki hiç bir şehidin kanı yerde kalmayacaktır."

        Şehit ağabeyi, gençlerin PKK militanı olmasının önüne geçilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler