Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında çeşitli rütbelerdekilerin de bulunduğu 93'ü tutuklu 145 polisin yargılanmasına devam edildi.

        Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "terör örgütü üyesi olma, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçundan 15 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan ve savunmaları alınmayan tutuklu 7 sanık hazır bulundu.

        Hatay, Şanlıurfa ve Kahramahmaraş'ta tutuklu bulunan diğer sanık polisler de Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) davaya katıldı.

        Tutuksuz sanıkların da katıldığı duruşma, sanık sayısının fazla olması nedeniyle Adana Bölge Adliye Mahkemesi'nde yapıldı.

        Kimlik tespitlerinin ardından haklarındaki suçlamalar hatırlatılan tutuklu ve tutuksuz sanıkların savunmaları alındı.

        Tutuksuz yargılanan 9 yıllık eski polis memuru Hasan Mengilli, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek görev süresince 63 taltif aldığını, terör örgütüne "himmet" adı altında bağış yapmadığını ve hiç bir şekilde terör örgütleriyle ilişkisinin bulunmadığını anlattı.

        Sanık Mengilli, Elazığ'da görev yaptığı sürede mesai saatlerinde Hanefi Avcı'nın "Haliçte Yaşayan Simonlar" kitabını okuduğunu ileri sürerek şu ifadeleri kullandı:

        "Bu yüzden baskılara ve ötekileştirmeye maruz kaldım. Bu baskıları, dilekçe olarak isimsiz şekilde Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) yazdım. Emniyet Müdürünün benim için 'bu şahsı bulun' talimatı verdiğini duydum. Elazığ'ın uzak ilçesi olan Karakoçan'a tayinim çıkartıldı. Çok mağdur oldum. Zaten meslekten ihraç edildiğim ilk 8 aylık süreçte üzerime kayıtlı telefonda ByLock tespit edilmedi. Şu an çift üniversite diploması ve yüksek lisans derecesine sahip olmama rağmen başvuru yaptığım 15 iş yerinden reddedildim. Yüce heyetinizden beraatimi talep ediyorum."

        Duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katılan sanık Ramazan Topçuoğlu, 15 Temmuz gecesi sabaha kadar görevinin başında olduğunu 18 Temmuz'da da meslekten ihraç edildiğini anlattı.

        Hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini dile getiren Topçuoğlu, mahkeme heyetinden tahliyesini istedi.

        Duruşmada, diğer sanıkların savunmalarının alınmasına devam ediliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler