Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Tavas ilçesindeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında açılan davada 22 tutuklu sanıktan 3'ü tahliye edildi.

        Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki duruşma salonunda görülen davanın üçüncü duruşması sanıklar ile sanıkların avukatları ve yakınlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

        Tutuklu sanıklardan Bayram Yılmaz, üniversiteden tanıdığı bir arkadaşının yönlendirmesiyle Tavas'ta bir yurtta temizlik ve kalorifer görevlisi olarak çalıştığını belirterek, telefonuna yurdun eksikleri ve sorunları hakkında yazışmak için yurt müdürü tarafından "ByLock" programı yüklendiğini ifade etti.

        "Bu programı kullanmanın suç olduğunu bilsem yüklemelerine izin vermezdim." diyen Yılmaz, şöyle konuştu:

        "15 Temmuz'dan önce beni Sarayköy'e gönderdiler. Burada beni resmiyette yurt müdürü yaptılar ama kalorifer ve temizlik görevlisi olarak çalıştırdılar. Evli olup olmadığımı sorduklarında sevdiğim bir kız olduğunu ve onunla evlilik hayalleri kurduğumuzu söyledim. Her istediğim kişiyle evlenemeyeceğimi ancak cemaatin belirleyeceği biriyle evlilik yapabileceğimi söylediler. Bunu duyduktan sonra bu yapılanmadan uzak durmam gerektiğini anladım. Ben FETÖ üyesi değilim."

        Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Birgül Meşekoparan, Ali İhsan Coşkun ve Bayram Yılmaz'ın adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı uygulanarak tahliyesine karar verdi. Adli kontrol uygulanan sanıkların adli kontrol şartının kaldırılması talebini reddeden mahkeme, duruşmayı 19 Haziran'a erteledi.

        - İddianame

        Soruşturma kapsamında 31'i tutuklu 72 şüpheli hakkında açılan davanın ilk duruşmasında, tutuklu 3 sanığın tahliyesine karar verilirken, ikinci duruşmada 6 sanık tahliye edilmişti.

        Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Tavas Cumhuriyet Başsavcılığınca "FETÖ/PDY'nin Tavas'taki yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında 72 kişi hakkında hazırlanan ve Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, "ABD imamı" olduğu belirtilen İsmail Büyükçelebi'nin Tavaslı olmasından dolayı ilçeye büyük önem verildiğine, Büyükçelebi'nin 2014'te geldiği Tavas'ta 70 kadar kişinin katılımıyla toplantı yaptığına ilişkin bilgilere yer veriliyor.

        Sanıklar hakkında "örgüt üyesi olmak" ve "örgüte yardım yataklık etmek" suçlarından 7,5 ila 15 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler