Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KİLİS (AA) - Kilis'te, bir aracın çarpması sonucu arka bacakları yaralanan kediye Ceyran ailesi sahip çıktı.

        Bilali Habeş Mahallesi Aydoğdu Sokak'ta 2 gün önce bir aracın kediye çarptıktan sonra yoluna devam ettiğini gören Mehmet Ceyran, kediyi evine götürdü.

        Arka bacaklarının kırıldığı belirlenen ve "Boncuk" ismini verdikleri kediye, kentte hayvan hastanesi olmadığı için kendi imkanlarıyla bakan Ceyran, daha sonra durumu ağırlaşan kediyi Kilis Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne teslim etti.

        Belediye ekiplerince evden alınan yaralı kedi, tedavisi için Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki Hayvan Hastanesine götürüldü.

        Hayvansever Mehmet Ceyran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aracın çarptığı kedinin yaralandığını görünce hiç düşünmeden evine götürdüğünü söyledi.

        Bir süre kediye evde kendi imkanlarıyla baktığını, süt ve yoğurtla beslediğini anlatan Ceyran, çocuklarının da kediyi çok sevdiğini ve ona "Boncuk" ismini verdiklerini belirtti.

        Ancak kedinin durumunun kötüleşmesi üzerine Kilis Belediyesinden yardım istediğini aktaran Mehmet Ceyran, ekiplerin gelerek kediyi aldığını dile getirdi.

        Araç kullanırken sürücülerin insanların dışındaki canlıları da gözeterek hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Ceyran, "İnsanlar bu tür kazalar olduğunda hayvanlarla ilgilenmeli. En azından veterinere götürebilirler. Çünkü onlar da bir can taşıyor. Doğadaki her hayvana değer vermemiz ve ilgilenmemiz gerekiyor." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler