Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, akıllı ulaşım sistemlerinin gelecekte ülkelerin geri kalmışlık ve gelişmişlik göstergesi olacağını belirterek, "Bu nedenle bölgesinde lider ve söz sahibi olmak isteyen Türkiye'nin konuya ilişkin çalışmaları önemli" dedi.

        Coşkunyürek, Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği (AUSDER) Genel Kurulunda, AUSDER'in akıllı ulaşımda çalışmaların profesyonel zeminde yürütülmesi için önemli görevler üsteleneceğini söyledi.

        Son 14 yılda gerçekleştirilen çalışmalarla, ulaşımın akıllı hale getirilmeye çalışıldığını, bunların da insan hayatını kolaylaştırdığını dile getiren Coşkunyürek, "Akıllı ulaşım sistemleri, gelecekte ülkelerin geri kalmışlık ve gelişmişlik göstergesi olacak. Bu nedenle bölgesinde lider ve söz sahibi olmak isteyen Türkiye'nin konuya ilişkin çalışmaları önemli" diye konuştu.

        Vatandaşların her geçen gün değişen önceliklerinde akıllı ulaşım sistemlerinin önem kazandığını anlatan Coşkunyürek, ulaşım türlerinin entegre hale getirilmesinin, kurum ve sistemlerin birlikte çalışmasını teşvik edeceğini bildirdi.

        Coşkunyürek, kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içinde hareket etmesinin önemine de işaret ederek, şunları kaydetti:

        "AUSDER'in önümüzdeki dönemde hayat kurtaran, zamandan tasarruf ettiren ve yatırımın karşılığını artıran akıllı ulaşım sistemlerini geliştirmek için teknoloji odaklı ve küresel örneklerinden eksik kalmayan bir yol haritası çıkaracağını umuyorum. Çıkarılan yol haritasındaki tavsiyelerin Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili her merci için çok kıymetli olacağı kanaatindeyim."

        - "Akıllı ulaşımda bilişim çok önemli"

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey de akıllı ulaşım sistemlerine ilişkin çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini ancak henüz yolun başında olunduğunu söyledi.

        Akıllı ulaşımda bilişimin önemine dikkati çeken Zerey, dünyada hızla yaygınlaşan sistemlerle trafikte hem vakit hem de yakıt tasarrufunun sağlanmaya başlandığını bildirdi.

        Zerey, akıllı ulaşımın yaygınlaştırılması amacıyla fiber iletişim konusunda yasal altyapının oluşturulması ve makineler arası iletişim (M2M) için çalışmaların hızla devam ettiğini kaydetti.

        - "İş birliklerinin artırılması gerekir"

        AUSDER Başkanı Erol Yanar ise akıllı ulaşım sistemlerinde nitelikle bilginin önemli olduğunu belirterek, 1970'li yıllardan beri konuya ilişkin çalışmaların yapıldığını ancak bilgilerin bütünlük ve birbirini destekleyecek şekilde olmadığını söyledi.

        Nitelikli bilgi elde edilemezse çalışmalarda verim alınamayacağını vurgulayan Yanar, kurum ve kuruluşlar arasındaki iş birliklerinin artırılması gerektiğini söyledi.

        Yüksek lisans düzeyinde akıllı ulaşım sistemleri konusunda yapılacak tez çalışmalarını destekleyeceklerini ifade eden Yanar, böylece akıllı ulaşım sistemine ilişkin çalışmalara yön verileceğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler