Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bartın'da inşa edilen Kirazlı Köprü Barajı'nda çalışmalar devam ediyor.

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gökırmak Çayı üzerinde inşa edilen, temelden yüksekliği 72,5 metre olan Kirazlı Köprü Barajı, sulama ve enerji maksatlı tesis ediliyor.

        Yüzde 47 seviyesine ulaşan projeyle, yaklaşık 31 bin dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak. Baraj, 66,19 milyon metreküp depolama kapasitesine sahip olacak.

        Baraj hizmete alındığında 12,3 megavat kurulu gücündeki santralle yılda 41 milyon kilovatsaat enerji üretilecek.

        - Milli ekonomiye yaklaşık 25 milyon lira katkı

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kirazlı Köprü Barajı'nda çalışmaların en kısa zamanda tamamlanacağını belirtti.

        Eroğlu, "Barajla bölgedeki zirai arazileri ve ürünleri taşkın zararlarından koruyacağız. Suyu toprakla da buluşturduğumuzda dekar başına 301 liralık gelir artışı olacak. Böylece milli ekonomiye yaklaşık 25 milyon lira katkı sağlanacak. Ayrıca 3 bin 100 kişiye istihdam imkanı sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler