Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), Afrika ülkelerinde savunma sanayisi ürünlerinin tanıtılmasını desteklemek amacıyla Kuzey Afrika'da iş birliği ofisi açacak.

        SSM, savunma sanayisi sektörünün NATO'daki iş fırsatları konusunda farkındalığını artırmak amacıyla "NATO ile Nasıl İş Yapılır?" konulu seminer düzenledi.

        Müsteşarlığın Konferans Salonu'ndaki seminerde konuşan SSM Uluslararası İşbirliği Daire Başkanı Müjdat Uludağ, savunma sanayinin uluslararası pazarda ihracat faaliyetlerini artırmak ve iş birliği imkanlarını geliştirmek için farklı coğrafyalarda iş yapabilme imkanlarını aradıklarını ve doğru yönlendirme için çalıştıklarını söyledi.

        Savunma sanayisinde ihracatı geliştirmenin kolay olmadığını dile getiren Uludağ, "Sadece stratejik seviyede devlet desteği ile değil, aynı zamanda firmalarımızın uluslararası ortam ve organizasyonlarda iş yapma beceri ve tecrübelerinin artırılması ile bu gayret destekleniyor. Bu sebeple bu tür eğitim içerikli seminerleri gerekli görüyoruz." dedi.

        Uludağ, SSM'nin 5 farklı coğrafyada uluslararası iş birliği ofisleri olduğuna dikkati çekerek, "Bu ofislerimizde hem ihracatımızı destekleme amacıyla pazar araştırmaları yapıyor hem de bu ülkelerde firmalarımızın muhtelif girişimlerini destekliyoruz. Aslında bu 5 ofis, sadece bulundukları ülkelerde değil kültürel yakınlık içindeki komşu ülkelerle geniş bir coğrafyayı destekliyor. Yakın zamanda Kuzey Afrika'da açacağımız yeni bir ofis ile özellikle Fransızca konuşan Afrika ülkelerinde ürünlerimizin daha iyi tanıtılmasına destek vereceğiz." ifadesini kullandı.

        Brüksel'deki ofisin Avrupa için bölgesel bir ofis olduğuna işaret eden Uludağ, bu ofisin, NATO ortak fonlarıyla gerçekleştirilen projelerin, ihracat ve iş birliği imkanlarının takibini yaptığını belirtti.

        SSM Brüksel Uluslararası Tanıtım ve İşbirliği Ofisi Temsilcisi Berrak Alkan Yılmaz da NATO'daki tedarik fırsatlarına ilişkin sunum yaptı.

        NATO'nun tedarik ajansları temsilcileri de ihale süreçleri ve iş fırsatlarına ilişkin bilgi verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler